Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 07/11/12

Umami tester deres gæsters smagsløg

  • Foto: Kaare Smith Foto: Kaare Smith
Restauranten i Store Kongensgade 59 har fået en ny særhed på menuen. Og selvom ikke alle gæster synes om smagen, bliver den. 'Vi må lære danskerne at kunne lide det her', siger chefkokken.

...

Der er nogle ting, man lige skal vænne sig til. Oliven, kapers og østers kan for eksempel godt lige skulle smages et par gange, før man ser det store lys. Disse fødevarer har det på forunderlig vis også med, at når først folk har 'opdaget' dem, så kan man næsten ikke få nok.

Sådan har Umamis chefkok Christian Paradisi det med søpindsvin. 'Jeg smagte det første gang i Japan, hvor det jo virkelig er en stor delikatesse, og nu er jeg hooked', fortæller han.

Faktisk så hooked, at han har gjort det til sit personlige korstog at lære Københavnerne at spise søpindsvin. Umami kom nemlig af omveje i forbindelse med en skør irsk mand ved navn Roderick Sloan.

Roderick bor i Norge og hans dagligdag består udelukkende i at dykke ned på mellem 4 og 15 meter iskoldt norsk havvand og indsamle søpindsvin med hænderne. Det må være et frygteligt job, men vi sætter virkelig pris på, han gider samle dem'.

Disse søpindsvin med det ligefremme navn 'strongylocentrotus droebachiensis', eller måske bedre kendt som 'grønt søpindsvin' sender han så afsted til gourmetrestauranter, der er friske på at prøve lidt nyt. I Danmark er det kun Umami, Fiskebaren og Noma, der har turde sætte det på menuen.

'Søpindsvin indgår i vores store omakase-menu som en del af et stykke sushi. Og når jeg har spurgt efter stamgæsters ærlige vurdering, har der været enkelte, som ikke helt kunne påskønne smagen. Endnu. For vi bliver ved med at bruge den. Man skal bare lige vænne sig til den, så er det noget af det mest fantastiske', fortæller Christian Paradisi.

Javascript is required to view this map.
Kort