Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 03/04/17

Umami

Umami

Store Kongensgade 59
1264 København K

Åbningstider

Åbningstider restaurant:
Man-tors: 18.00 – 22.00
Fre-lør: 18.00 – 23.00

Åbningstider uBar:
Man-ons: 17.30 – 24.00
Tors: 17.30 – 01.00
Fre-lør:17.30 – 02.00

Kontakt

33 38 75 00
 

Diverse

AOK anbefaler

Køkkentype

Japansk

Kosmopolitisk

Måltider

Middag

Søndagsmiddag

Atmosfære

Trendy

 

 

 

  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
New York i Store Kongensgade serverer skarp japansk mad.

Den er nem at overse - Restaurant Umami, når du promenerer gennem Store Kongengade, men det er også hele pointen. For her vil man netop gerne vise, at der i en by af Københavns størrelse kan "gemme" sig en toprestaurant med tilhørende bar, hvis match kun kan findes i gastro-metropoler som New York og London.

Bag det glimtende akrylgardin, der ubemærket skifter farve i løbet af aftenen, finder du som det første Kabuku- en bar i topklasse, der især er blevet kendt for signatur-cocktailen "Ginger Passion". Dette mix af ingefær, passionsfrugt og en risvodka ved navn Shochu har gennem tiden solgt over 60.000 eksemplarer, og byens pinger finder da også stadig vej til loungen for at nyde et par at slagsen og skyde weekenden i gang.

Det, der for alvor gør Umami til noget er særligt, er indretningen skabt af det britiske designfirma Orbit, som senere også har tegnet stregerne til søsterrestauranten MASH.

Foto: PR

Fra stuen leder en stor trappe i beton og glas hen over baren, videre forbi den åbne sushibar og gennem en lang træbeklædt gang. Indehaverne fra Copenhagen Concepts bemærker da også, hvordan flere gæster betegner layoutet som en "Aladdins hule", hvor du skal igennem flere bygninger for at nå til den egentlige skat; en imponerende spisesal, hvor bordene er opstillet i hver deres bås omkranset af bløde lædersofaer.

Se billederne: Umami har fået en lækker make-over

Skal du holde et større selskab er den ene ende af restauranten separeret via en væg af træ og glas, således at gæsterne kan føle sig afskærmet uden at gå glip af livet inde ved siden af, der, her små 9 år efter åbningen, stadig tiltrækker en blanding af jet-settere, kendisser og kongelige.

Verdens bedste sushi til folket

Men Umami er også for folket. Det slog ejerne fast i marts 2013, da man lancerede "Det Nye Umami". Ud røg den klassiske opdeling af forretter og hovedretter til fordel for et mere tilgængeligt koncept, hvor hele menuen fås som småretter til en fast pris på 120 kr. 3-4 anretninger af denne størrelse bør kunne udgøre et solidt måltid, men det kan være svært at vælge blandt den appetitvækkende byge af små, elegante kompositioner.

I køkkenet på Umami møder Japan det europæiske fastland, og du skal derfor ikke være overrasket over at se foie gras på din sushi og wasabi til din kalvemørbrad.

Foto: PR

Køkkenchef Christian Paradisi er ej heller bange for at inddrage elementer fra den ny nordiske bølge, hvor lokale urter og friske grøntsager ofte giver et fint modspil til det eksotisk asiatiske og det bastant franske. Der er ingen styrende dogmatik, andet end at "Umami" skal være i fokus - det flygtige begreb betyder på én gang bare "perfekt smag", men er også den kødfulde og proteinrige smag der betegnes som "den femte smag", foruden altså salt, sødt, surt og bittert.

Se billederne: Umami har fået en lækker make-over

I foråret 2013 trak restauranten sit hidtil største gastronomiske stik hjem, da kokken Pepi Anevski vandt intet mindre end titlen som verdens bedste sushikok efter en intens konkurrence i Tokyo.

Pepis sans for sofistikerede og uventede sushi-kombinationer finder vej både til à la carte kortet og ikke mindst husets 6-retters tasting surprise-menu ved navn "Omakase", hvilket er japansk for "du bestemmer" eller "giv mig det bedste, du har". Til sushien og køkkenets øvrige anretninger kan du gå på opdagelse i et imponerende vinkort sammensat af europas bedste sommelier 2013, Arvid Rosengren.

Han står desuden for vinkortet på såvel MASH som Le Sommelier. Er du til en mere klassisk, asiatisk drikkeoplevelse, tilbyder Umami også nordeuropas største udvalg af kvalitets-saké, som specialimporteres fra håndplukkede producenter i Japan.

Umami åbnede i 2005.

Book dit bord online

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.