Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 06/03/18

Udenlandsk magasin hylder det nye Noma: Det får det gamle Noma til at se amatøragtig ud

  • Foto: Jason Loucas Foto: Jason Loucas
»Noma er tilbage. Den er bedre end sidste gang. Den får den gamle til at ligne en amatør i sammenligning«.

Så klar er udmeldingen fra magasinet GQ efter at have besøgt restaurant Noma, som i februar i år genåbnede i Indre København efter flere års pause.

Restaurant Noma, der flere gange har været kåret til verdens bedste restaurant, lukkede i 2017 og bebudede allerede dengang, at man ville genåbne successtedet i andre omgivelser på Christianshavn.

Se billederne: Kig indenfor på det nye Noma

I februar slog restauranten med det verdenskendte navn og kokken René Redzepi i spidsen så dørene op til 'det nye Noma', som trods navnet har en anden tilgang til måden at bedrive kokkekunst på.

'Når vi genåbner Noma, vil vi arbejde anderledes med sæsonerne, end vi hidtil har gjort. Vi deler året op i tre sæsoner, og menuen vil ændre sig drastisk for at afspejle de ingredienser, der er bedst i løbet af året,' skriver Noma på sin hjemmeside.

Trods både en ny lokation og en helt ny filosofi, kunne madanmelderen Josh Lee fra GQ i den grad lide det, han fik præsenteret, da han besøgte Noma og endda blev betjent af René Redzepi selv.

Læs også: Madanmeldelse: Noma overgår sig selv: Alt er unika

Anmelderen kalder flere af elementerne i menuen, der især bestod af fisk og er inspireret af havet, for 'en ren gastronomisk symfoni', og han skriver, at han 'længes efter mere', efter at have smagt en af retterne bestående af blandt andet cherrytomater, sidste sæsons jordbær og rejer.

Josh Lee er så begejstret for Nomas menu, at han bliver decideret trist, da den sidste tallerken bæres væk, skriver han og henviser til, hvordan Noma i 2015 angiveligt modtog omkring 20.000 henvendelser angående reservationer om dagen.

Læs også: Guide: De 8 når du ikke kan få bord på Noma

Hvis det niveau holder stik i denne omgang, må man altså formode, at det ikke bliver helt nemt at få et bord på den danske restaurant.

'Skønheden ved Noma ligger ikke i smagene, den skaber, men i dens orginalitet og evne til at åbne gæstens sind: Du smager ukendte smagskombinationer, du bliver inviteret til at smage organismer, du aldrig har hørt om (eller havde tænkt på at konsumere), og du sluger det hele, mens du tror fuldt og fast på, at hver eneste ret vil være bedre end den sidste,' skriver en begejstret Josh Lee, som udover maden også roser Nomas lokaler og betjening, som får en til at føle, at man er et sted ulig noget andet i verden.

GQ konstaterer til slut, at Noma har gjort det, man ikke troede var muligt, og overgået sig selv.

Det britiske magasin står da heller ikke alene med sin begejstring. Kort efter Nomas åbning i starten af februar, slog også Berlingskes madanmeldere Søren Frank og Svend Rasmussen fast, at Noma er i en klasse for sig og gav stedet seks stjerner - dog med et reelt ønske om at sprænge skalaen og give syv stjerner.

En menu på Noma koster 2.250 kroner, mens vinmenuen koster 1.100. Du kan også vælge en juicemenu til 800 kroner.