Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 03/08/15

Toro

  • Toro er en udvidet tapasbar - man kan sidde i baren og spise og på baren er der en stor sortfodsskinke i en holder. Foto: Jens Nørgaard Larsen

    Toro er en udvidet tapasbar - man kan sidde i baren og spise og på baren er der en stor sortfodsskinke i en holder.

    Foto: Jens Nørgaard Larsen
OBS: Toro er lukket for at koncentrere sig om deres sted i Torvehallerne og Tivoli Food Hall Den spanske Torvehalsdarling Tapas del Toros har åbnet restaurant i Istedgade. Her er sortfodsgris fra friland, ægte tyrehaler og spædlam på menuen.

OBS: Toro er lukket for at koncentrere sig om deres sted i Torvehallerne og Tivoli Food Hall

Tapa del Toro i Torvehallerne har ca. 80.000 gæster på et år, der smutter forbi og smager nogle af de små spanske tapas specialiteter. Det kan man vist godt kalde en succes.

Derfor udvidede ejerne bag, restauratør Jan Jensen og køkkenchef Sune Rothenberg Lind, da også med tapasbaren '21 Pinchos' på Rotterdams velbesøgte marked Marthal Rotterdam.

Billedserie: Kom indenfor på Toro her

Nu er det så tid til at sende den spanske succes ud fra markederne.

Den 25. september 2015 åbnede de derfor deres første rigtige restaurant. Det blev på det solrige hjørne Istedgade 60, som tidligere har haft Henrik Ydes Yuma liggende og en tyrkisk kortklub. De to lokaler er nu blevet slået sammen, og har kæmpestore vinduer ud mod den livlige Istedgade.

Ferskvandskammuslinger med mynte, olivenolie, agurk og brændt hvidløg. Foto: Rasmus Kramer Schou

Spansk på Istedgade
'Du finder stort set alle andre køkkener repræsenteret på Istedgade og nu også Toros. Københavnere og de lokale på Vesterbro har jo en stor gå-ud-lyst og mange efterspørger no-bullshit-mad til rimelige priser, hvor råvaren taler for sig selv, og hvor der er plads til et twist på menuen. Derfor er tiden inde til Toro,' fortæller Sune Rothenberg Lind og forklarer om deres tilgang til spansk mad:

'Vi tager til Spanien, besøger producenterne, smager på maden, på vinen, importerer råvarerne, og bringer det bedste ind på tallerken og ned i glasset. Vi elsker de klassiske spanske råvarer og retter, men vi finder også inspiration andre steder. Og det kommer man til at opleve. For vi er ikke dogmatiske, men superbegejstrede for rigtig god og enkel mad til rigtigt gode priser. Og vi styrer efter smag mere end noget andet.'

Se billederne: Her er maden på Toro

Det betyder, man blandt meget andet, kan mæske sig i sortfodsgris fra friland, ægte tyrehaler, spædlam, men altså også retter, der stikker lidt udenfor det spanske.

Foto: Rasmus Kramer Schou

Velhængt kød
Toro har plads til 120 gæster (60 inde og 60 ude) som kan slynge sig i bar-pladserne, ved bordene i hovedlokalet eller selskabslokalet med plads til 10-12 personer og indrettet med vin fra gulv til loft, velhængt kød og lysekrone over et smukt træbord.

Her er åbent fra frokost til aften, og man kan både smutte ind og få et enkelt glas vin, et bunke kolde øl, blive klogere på den lokkende sherry eller tage den helt store tapas-tur rundt i manegen.

Velkommen: Kom indenfor på Istedgades nye spanske tyr

Restaurantens menukort skifter konstant og lader gode råvarer være udgangspunktet i deres retter. Man kan prøve en tasting menuen med 7 serveringer til 365 kr. og ellers kan man nappe løs i retter til prisen omkring 50-120 kr.

På Toro drikker man sjusser. Sjusser adskiller sig fra for eksempel cocktails ved at være med mindre pynt, mere alkohol og kunne drikkes lige så diskret som en sodavand. Alle drinks er lavet i forvejen og flasket, så smagen holdes ensartet og ventetiden reduceres. Prismæssigt ligger de omkring 65 kr.

Blodpølse fra sortfodssvinet og nedenunder røræg. Foto: Rasmus Kramer Schou

Hvad: Toro
Hvor: Istedgade 60
Hvornår: Åbner fredag d. 25. september kl. 18.00

 

Brugeromtale
Oprettet af: louise Berg 4. maj 2016
Senest redigeret af louise Berg 4. maj 2016

Den bedste overraskelse til København. Tog lidt tid for mig at tage mig sammen til at tage ud til Istedgade - men WOW hvor var det en total fantastisk spiseoplevelse. Kan ikke huske hvornår jeg har fået så spændende mad - ret smagsmæssigt - i danmark. 5 stjerner :)

 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.