Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 08/03/10

Topkok tager på landet

  • Anita Klemensen Foto: Bjarke ØrstedAnita Klemensen Foto: Bjarke Ørsted
Topkokken Anita Klemensen flytter på landet. Onsdag åbner hun gourmetrestauranten Den Røde Cottage og cafeen Den Gule Cottage.

Anita Klemensen, som i 5 år har været køkkenchef på 1. th., rykkede 1. april ud af herskabslejligheden i Herluf Trollesgade og ud af byen til Klampenborg, hvor hun har overtaget Skov-og Naturstyrelsens smukke restauranter ved skov og strand: Bindesbølls bindingsværks-dukkehus Den Gule Cottage på Staunings Plæne ved Bellevue med udsigt over Sundet og Den Røde Cottage, som ligger i en lysning i skoven.

Fra lejlighed til hus
"Jeg tænker, at det er ligesom at flytte i hus," siger Anita Klemensen, som glæder sig til i højere grad at blive frue - sammen med de to tidligere souschefer på 1. th., som hun er gået i kompagniskab med. Anita Klemensen hæfter dog for den største andel.

Drømmen er at forvandle gourmet-restauranten Den Gule Cottage til sommerens fineste cafe.

Madkurve og skønne kager
"Vi får masser af skønne kager, kaffe og fem små lækre retter i to størrelse: småsulten eller rigtig sulten. Det skal være sådan et sted, hvor man kan ringe og bestille en kurv med lidt mad, to små kager, lidt vin og en termokande kaffe til at tage med i skoven eller på stranden. Et sted, hvor man kan sidde på terrassen og drikke kølig hvidvin og se ud over vandet, så længe man gider, om aftenen", fortæller Anita Klemensen.

Gastronomisk fordybelse
Den Røde Cottage
, som ligger placeret midt i skoven i idyllisk stille fred, som Fritz Andersen skrev i sangen I Skovens Dybe Stille Ro, skal fremover være den mest ambitiøse restaurant af de to cottager.

"Den Røde Cotttage bliver gourmet-restaurant, hvor vi vil serverer 7 retter med 7 glas vin til 1000 kroner. Man kan ikke lige som 1. th., for det bliver ikke i så faste rammer, at alle gæster skal ankomme på samme tidspunkt, men jeg kan godt lide, at der er en ro, når man først har sat sig, at man ikke bliver forstyrret af folk, der går og kommer, så vi kommer ikke til at køre dobbelt seating (hvor restauranten har to sæt gæster ved et bord i løbet af en aften, red.), forklarer Anita Klemensen.

"Vi mangler billigere, gode middage"
"Det er lidt en kamp i restaurationsbranchen, om hvad man gerne vil, og det ender som regel med enten brasserie/bistro eller dyr gourmetrestaurant. Jeg elsker at gå på Kong Hans' Kælder, det er super lækkert, men jeg bliver helt presset indeni af, at det er så dyrt, og det er ikke særlig tit, man har råd til det. Jeg synes, vi mangler flere lidt billigere gourmet-restauranter, som man godt kan tillade sig at spise en rigtig god middag på, selvom det er torsdag.", mener Anita Klemensen, som understreger, at hun var været meget heldig, at få lov at arbejde på 1. th.

"Jeg har haft fem fantastisk år på 1. th., men nu trænger jeg til noget nyt", siger Anita Klemensen. Hendes makkere hedder Anders Wulff-Sørensen og Lars Thomsen. Sidstnævnte har de sidste to år været på  Dragsholm Slot.

Åbner i maj
Anita Klemensen holder åbningsreception på cottagerne mandag 17. maj. Gulvtæpperne i Den Røde Cottage bliver erstattet af trægulv, men vægmaleriet af Bakke-maleren Jeppe Eisner i fremtiden får kontrast af en lysere og mere enkelt indretning.

Elsker værtsrollen
"Og så har vi fået lov til at slå telt op udenfor, så vi kan holde bryllupper. Og ovenpå har vi plads til selskaber. Det synes jeg er skønt, for jeg elsker at få lov at lave noget særlig for folk. Det er ligesom selv at have folk til middag - ligesom på 1. th.", siger Anita Klemensen.

Hvem ejede cottagerne før?
Læs hvorfor de to cottager blev sat til salg i artiklen Hvem vil overtage en gul og en rød cottage?

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer

Riv den gule hytte ned - byg en stor fed cafe med panoramavindue

...Nej det mener jeg ikke..fejrede min bryllupsdag der! Men det kunne vaere rart hvis noget af Danmarks 5000km kyststraekning kunne blive brugt konstruktivt, og vi kunne faa nogle fede store cafeer med store vinduer hvor en gennemsnits indkomst familie kunne sidde og nyde god mad hele aaret uden at vaere pakket ind i vattaepper og gasovn...!

 

Jubiiiiiiii

Det er jo helt fantastisk - endnu bedre mulighed for at nyde Anita og co. fantastiske mad - det bliver så stort.

Glæder mig allerede helt vildt.

 

SURE

SÅ SERVERER HUN FORHÅBENTLIGT NOGEN STØRRE PORTIONER END PÅ 1 TH

 

Genialt!

Ihh, hvor lyder det spændende. Nogle flere gode gå-ud-steder i området har været savnet, og synes det er helt rigtigt set at lave den gule om til café, der retter sig mod alle skov- og strandgæsterne, og så bruge den røde til de selskaber, hvor der er brug for mere uforstyrrethed.

 

AOK Tjenester