Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 16/04/18

To-stjernet Michelinrestaurant udvider med nordisk cocktailbar

  • Foto: e Foto:
  • Foto: Ikke oplyst Foto:
  • Foto: Ikke oplyst Foto:
  • Foto: e Foto: e
Nu skal der nordiske ingredienser i din cocktail, og den skal serveres med delikate snacks.

Det står ikke stille for holdet bag Kadeau. I februar blev Kadeau København honoreret med to Michelinstjerner, og forleden kunne vi berette om, at de rykker ind på det kommende hotel Herman K.

Nu  sparker folkene bag Kadeau også døren ind til cocktailverdenen og åbner en ny nordisk coktailbar i København.

Baren bliver opkaldt efter sit postnummer 1408 og kommer til at ligge i lokalet lige ved siden af Kadeau på Christianshavn.

Ambitionsniveauet er højt, og den nye cocktailbar vil være en af verdens bedste.

»Vi laver allerede mad, som folk rejser langvejs fra for at smage. Vi skal arbejde sammen med et cocktail-geni, og vi stiller hele vores nye smagslaboratorium til rådighed«, siger Rasmus Kofoed, der er blandt de tre ejere af Kadeau.

Foto: Ikke oplyst

Nordisk med nordiske ingredienser

Cocktailbaren bliver 100% nordisk, og barens cocktails bliver udelukkende fremstillet med nordiske ingredienser. Det kan f.eks. være brug af fermenterede bær, hvor man ellers ville bruge citrus. Konceptet til cocktailbaren er udviklet af Morten Damgaard, der også er manden bag en række andre såkaldte »postnummer«-barer som 1105 og 1656.

Med på coktailholdet er også Simon Lennet og Simon Frank, der i forvejen har fingrene godt nede nattelivsgryden, da de bl.a. står bag natklubberne Chateau Motel og At Dolores.

Masser af mad

Foruden delikate cocktails vil man kunne nyde barsnacks af høj kvalitet, der matcher noget af det mad, der allerede serveres på Kadeau.

»Vi er meget begejstrede for at skulle udvikle cocktail-kortet med en kreativ ildsjæl som Morten. Derfor stiller vi også Kadeaus nyudviklede madlaboratorium til rådighed med alt den viden om danske råvarer, urter, smage og tilberedningsteknikker, vi har. Endeligt vil vi dedikere en række af de kokke, som har været med til at udvikle smage til vores juice-menuer på de to Kadeau-reatauranter, til at bistå Morten«, fortæller chefkok fra Kadeau, Nicolai Nørregaard.

For 595 kr. kan man nyde en sammensat menu kaldet »The 1408 Pairing« med tre cocktails og tre forskellige snack-serveringer.

Foto: Ikke oplyst

Ny udgave af white russian

På menuen finder man en række forskellige cocktails som f.eks en nyfortolkning af favoritten white russian kaldet en Farisæer. Den består bl.a. af snaps, kaffelikør, fermenteret honning, agernlikør og høinfuseret fløde. Denne cocktail serveres på en bakke, så man selv kan skrue op og ned for smag og sødme.

Foto: e

Priserne for snacks starter ved 65 kr., og cocktails koster 125 kr.

Baren holder åbent tirsdag-onsdag 17-01, torsdag 17-02, fredag 15-02 og lørdage 17-02.

Hvad: 1408
Hvor: Wildersgade 10a, 1408 København K
Hvornår: Åbner fredag 20. april kl. 17