Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 11/09/14

Tivolihallen

Tivolihallen

Vester Voldgade 91
1552 København V

Åbningstider

Man-lør: 11.30-16.00
Tir-lør: 17.30-20.30

Kontakt

33 11 01 60
 

Køkkentype

Dansk - traditionelt

Smørrebrød

Måltider

Frokost

Middag

Atmosfære

Klassikere

 

 

 

  • Foto: Kristian Sæderup, Scanpix Foto: Kristian Sæderup, Scanpix
Klassisk dansk og klipfisk til frokost og dansk mormorkøkken af gode, danske råvarer om aftenen, er hvad du finder i Tivolihallen, som er en af byens ældste restauranter.
Pas på trinnet. Trods navnet er Tivolihallen nemlig slet ikke en hal, men en frokostrestaurant i kælderniveau, og der er et ekstra trin ned, udover dem du helt naturligt lægger mærke til.

Når du sikkert ned, træder du til gengæld også ind i et særpræget stykke af det gamle København, der har beholdt både charme og kundetække igennem mange mange år.

Selve indretningen stammer fra 1920'erne, men lokalerne har fungeret som beværtning siden 1791. I dag er det oftest forretningsfolk, folk fra ministerierne, og så naturligvis fra Rådhuset, der ligger længere henne ad gaden, der besøger Tivolihallen for at spise frokost.

Klassisk menu
Frokosten er helt klassisk med smørrebrød og lune retter. Den store specialitet er klipfisk, der bliver serveret med kartofler, friskhøvlet peberrod, hakkede æg og rødbeder, smør- og fiskesennepssauce.

Om aftenen kan du opleve ægte dansk madkultur - fra hjemmelavede tarteletter til benløse fugle, kåldolmere og rullesteg - af gode, danske råvarer og servereret med et moderne twist i form af en mere indbydende anretning.

Køkkenchefen hedder Anders Busk, og indehaveren er hans svigermor Helle Vogt. Samarbejdet begyndte med, at hun tilbød sin svigersøn at lave sin egen restaurant i Tivolihallen om aftenen, hvor restauranten førhen var lukket. Det blev en hyldest til mormors danske retter, som vi efterhånden sjældent oplever. I dag er Anders Busk køkkenchef for både frokosten og aftenrestauranten, men frokostmenuen planlægger de to sammen, og svigermor er frokostchef på dagen.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.