Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 03/10/17

Tivoli-restaurant hapser Geists køkkenchef

  • Foto: Lina Ahnoff Photography Foto: Lina Ahnoff Photography
Der sker ting og (grønt)sager i Tivoli. Ny køkkenchef kommer direkte fra Kongens Nytorv.

Gemüse er oprindeligt et tysk ord for grøntsager. Siden foråret har det også været en restaurant i Tivoli - dog uden umlaut.

Gemyse er nemlig Tivolis nyeste satsning udi det kulinariske. Og de har lugtet de gastronomiske tendenser, der blæser igennem landet - nemlig at folket gerne vil spise grønt, sundt og bæredygtigt.

Se billederne: Kom med indenfor hos Tivolis nye grønne restaurant

Den tidligere køkkenchef Christoffer Brink har søgt nye udfordringer, og Tivoli har gjort sig umage for at finde hans afløser. Fra 1. oktober overtager Mette Dahlgaard roret midt i Tivoli, og hun kommer direkte fra fem år som køkkenchef på Bo Bechs Geist på Kongens Nytorv.

Gemyse - med 86 pladser - ligger midt i Tivoli, i de tidligere Nimb Terrasse lokaler, og når man ankommer er det til et kæmpe blomstrende drivhus, hvorfra man også kan købe snack og lette retter - enten til at tage med ud i haven eller simpelthen slå sig ned i drivhuset, hvor der er plads til 24 gæster. Hvis man da ikke sætter sig udenfor til det knitrende bål og laver sig et godt gammeldags snobrød.

Læs også: Overblik: Her er hele Tivolis nye food court

Mette Dahlgaard har, ud over Geist, masser af grønt-erfaring - hun var nemlig tidligere været hos Aarstiderne, hvor hun var en af idémændene til den populære Måltidskassen.

»Det grønne køkken har altid været noget helt specielt for mig. Variationen i smag og tekstur er kolossal både i rå og i tilberedt stand; det inspirerer mig, og det sammen gør sæsonernes vekslen. Jeg glæder mig til at arbejde i Gemyses og Tivolis smukke rammer, både i køkkenet og i restauranten, og lede teamet af dygtige kolleger«.

Det er derfor også naturligt, at hun opgraderer samarbejdet med Aarstiderne, der leverer grøntsagerne til restauranten. Tivoli-marken i Humlebæk skal nemlig i nærmeste fremtid udvikles, så gæsterne på Gemyse får endnu mere smag på bordet.

Se billederne: Kom med indenfor hos Tivolis nye grønne restaurant