Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 13/01/16

Tip: Nu kan du købe restauranternes rester til en 20'er

  • Foto: Kasper Palsnov Foto: Kasper Palsnov
Madspild skal udryddes. Så nu kan du købe dagens overskydende mad fra udvalgte spisesteder igennem ny app.

Det er ikke hver dag, at alle restauranter kan sætte et skilt i vinduet med 'alt udsolgt'. Det betyder, at de brænder inde med ellers god mad, som de bliver nødt til at smide i skraldespanden.

Det er jo dumt.

Så den gratis app 'Too Good to go' har sat sig for at gøre noget - med både din og restauranternes hjælp.

Gik du glip af noget? Her er 2015's største restaurantåbninger

Når man har hentet app'en og logget ind, kommer der en liste over restauranter i nærheden, der sælger deres overskydende mad billigt. De fleste koster en flad 20'er, men der er også et par stykker, der sniger sig op omkring 40 kr.

Afhentning sker som regel lige inden restaurantens lukker og slukker lyset - altså omkring 21.00-22.00, det præcise tidspunkt står under hver restaurant.

Man køber igennem app'en, viser restauranten sin 'Too Good to go' kvittering på telefonen, og så får man udleveret sin mad, eller fylder sin takeawaybox fra buffetten.

Se de søde billeder: Sne og kulde i det gamle København

De slipper for at smide for meget mad ud, får et par ekstra kroner på kontoren - og du får billig mad.

Indtil videre er det mest buffet-rester og sushi, der tilbydes, og der er ikke nogen af byens finere restauranter med endnu, men idéen er til mere, så måske kan man om nogle måneder svinge indenom en Michelin-restaurant på vej hjem.

Eftersom man jo ligesom er dagens allersidste 'gæster', - og får en virkelig god rabat, så kan man selvfølgelig ikke forvente, at der er frit valg: nogle retter kan være udsolgt, man kan ikke bestemme indholdet, eller man har ikke lyst til det, der sælges.

Hvad: Too Good to go
Hvor: App
Hvor meget: App'en er gratis - hvert måltid koster 20-40 kr.