Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 11/10/17

Tidligere vinbar er blevet til hyggelig restaurant ved Kongens Have

  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
Gothersgade har fået hyggelig familiedrevet kælderrestaurant med lækkert menukort og masser af vin.

Hver dag ude på Gothersgade marcherer Den Kongelige Livgarde forbi i deres bjørneskindshuer og gør København eventyrlig. Så hvad kunne være mere oplagt, end at den hyggelige kælderrestaurant på hjørnet af Gothersgade og Landemærket var opkaldt efter netop garden?

Foto: Rasmus Kramer Schou

Især når man træder ned af trinene og i baren ser et billede af en ægte garder fra 50'erne hænge.

»Det er min morfar,« forklarer Marie Nielsen, som sammen med sin kæreste rumænske Adrian Marin Ciora åbnede Garden i foråret 2017. De mødte hinanden, da de begge arbejdede på en café i København, og de fandt lynhurtigt ud af, at de begge havde højere ambitioner med maden.

Læs også: Magasasa åbner ny restaurant med kinesiske cocktails og lækkerbiskner

»Vi havde begge den her drøm om at åbne et godt sted,« forklarer Adrian på dansk. »Da vi så havde underskrevet kontrakten, og der var tre måneder til vi skulle åbne vores første sted, kiggede vi bare på hinanden og tænkte f***«.

Foto: Rasmus Kramer Schou

Heldigvis var både Maries og Adrians familie klar med en stor hjælpende hånd, for ligesom morfar hænger på væggen, så er familien virkelig med inde over Garden.

Maries mor har en gård i Avnslev på Fyn, hvorfra der både kommer friske blomster, forskellige råvarer og mor selv, der også tit er at finde i restauranten.

Læs også: Juice- og burgerbar åbner nyt i Vesterbros ældste bygning

Derudover satster Garden på høj kvalitet af råvarer og får f.eks. deres kød fra Grambogård samt andre særligt udvalge leverandører, når de laver retter fra det dansk/nordiske køkken.

Foto: Rasmus Kramer Schou

Her er åbent hele dagen og man kan altid hoppe ombord i et veltillavet bræt som bugner af dansk/nordisk charcuteri, Arla unika oste og hjemmelavede delikatesser (175 kr.) Til frokost kan der også bestilles smørrebrød (55 kr.)  Derudover har Garden også småretter, og til den store sult kan man f.eks. vælge dagens fangst eller måske et dansk frilandslam.

Foto: Rasmus Kramer Schou

Her har tidligere ligget vinbaren Il Senso, så Garden har selvfølgelig beholdt det store vinkøleskab i midten, og herinde er der gode vine til alle gæster - og eftersom Adrian er fra Rumænien har de også en enkelt herfra på kortet. I baren er der en god håndfuld forskellige cocktails fra de klassiske daiquiri til en med havtorn.

Læs også: Guide: De 5 børnevenlige restauranter

Stemningen er meget hjemlig, betjeningen personlig og her kan sidde 60 gæster blandt fritlagte mursten og stearinlys. Udenfor er der bænke hele vejen rundt, og man kan således nyde synet af Kongens Have.

Hvad: Garden Restaurant & Bar
Hvor: Gothersgade 87, Indre By