Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 16/02/16

Tidligere michelinkok åbner fast-food paradis

 

 

Aktuelle begivenheder:

  • Udgaver af fast-food, som har vist sig at være prøveballoner for den nye Jagger.  Foto: Rasmus Kramer Schou

    Udgaver af fast-food, som har vist sig at være prøveballoner for den nye Jagger.

    Foto: Rasmus Kramer Schou
Bearnaisekongen er gået fra to Michelin-stjerner til klassiske cheeseburgers, når hans hold åbner Jagger på Istedgade.

Ham Rasmus Oubæks kokke-karriere er ikke som de flestes.

Han snobber nærmest bevidst nedad.

I starten af hans kokkerier var han på den hedengangne to-stjernede Kommandanten, så åbnede han sin egen Oubæk, som sørme også fik en Michelin-stjerne. Det pis gad han ikke, så han forvandlede den til en bistro med bearnaise i højsædet, solgte den fra,  og var en overgang inde over Mash.

Læs også: Her er Oubæks frække Otto

Og siden gjorde han så 'come-back' med blandt andet Retour, Pluto og Gorilla, der i dén grad har fået fat i københavnerne med letforståelig yummie-mad.

Nu tager han så skridtet fuldt ud og åbner et decideret fast-foodsted.

Med sig har han sin kone Ahn Oubæk, Bjørn Jacobsen og Christian Brandt - som alle også tidligere har været prominente skikkelser på netop Pluto og Gorilla.

Missede du noget: Her er 2015's største restaurantåbninger

'Der er intet brud eller opsplitning i selskaberne overhovedet,' fortæller Christian Brandt. 'Jesper Marcussen og alle vindrengene kører stadigvæk vores andre steder for fuld drøn, men vi kunne godt tænke os at lave noget skæg i gaden.'

Og den gade bliver Istedgade. Nr. 62 for at være mere præcis - lige imellem Sticks'n'sushi og Toro i det lokale, der tidligere har været grønthandler og har gadens lækreste terrasse på taget.

Her åbner de ultimo marts/start april Jagger Fast Food.

Kødsulten: Her er 10 af Københavns bedste steakrestauranter

'Vi har simpelthen lyst til at lege med fast-food. Koge tingene ned til det, det handler om. Nemlig noget der er sjovt, men ikke koster en bondegård. Nu har vi jo længe prøvet restaurant, med vin og tjenere og alt det der. Nu skal det være fast-food, dynamisk og energisk,' fortæller Christian Brandt.

Nogle af retterne har de allerede kørt på Kødbyens Mad & Marked - blandt andet deres spicy hotdog (40 kr.), som er lavet på oksepølse og deres kroketter af braiseret svineskank.

Samt selvfølgelig den kø-skabende classic-cheeseburger med hjemmebagt bolle, amerikansk cheddar, løg og pickles til en flad 50'er.

Se billederne: Så hyggeligt er Kødbyens Mad & Marked

Eller en 'TS' - med tomat og salat. Eller fried chickenburger, pulled pork-burger, fried chicken. Eller shoestring fries med rosmarin. Eller coleslaw og mac'ncheese. Eller milkshakes og Sundays.

Eller med andre ord - et fast-food paradis.

'På Kødbyens Mad & Marked fik vi den her oplevelse af sol, sommer og super enkel service. Det var ikke fancy-pancy, men billig, tilgængeligt og skidesjovt.'

Guide: De 6 gode fiskerestauranter

Derfor bliver Jagger Fast-food også et livligt sted med plads til 75-80 spisende gæster med højborde, lave borde og vinduesborde samt åbent 11-23 alle dage.
I højttalerne er der lækker musik for:
'Det må gerne udvikle sig til en god forfest, hvor vi sender dem godt af sted i weekenden eller redder dem igen om søndagen. Alt fra håndværkerne i møgbeskidt tøj, til Champions League-drengene til piger i sommerkjoler, der sidder ude foran og drikker cocktails er velkomne.'

Dem er der selvfølgelig også gjort noget ud af - altså cocktailsene:

'Jeg fik de her farverige frozen cocktails i USA og tænkte, at hvis man nu kombinerede den københanske sans for gode råvarer, med det amerikanske ticky-tacky og kom det ind i den her maskine - som vi får hjem fra Louisiana, USA, så ender man med en frozen cocktail, som man kan sælge relativt billigt og i store mængder,' forklarer Christian Brandt

45 kr. kommer man til at slippe for en daiquiri, margarita eller en helt tredje cocktail serveret i skumkop og sugerør. Jagger får også to-liters dunke hjem, som man kan tage med over på Sønder boulevard i solen eller tagterrassen - ligesom alt - både mad og drikkevarer kan bestilles over Justeat.

Hvad: Jagger Fast Food
Hvor: Istedgade 62, Vesterbro
Hvornår: Åbner ultimo marts eller primo april

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester