Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 03/10/13

The Standard

  • Foto: PR Foto:

The Standard er det nyeste navn på adressen, der ligger smukt på havnen på en af Københavns bedste beliggenheder. Huset er 65 meter langt, 10 meter bredt, hvilket betyder, de råder over 1.300 kvadratmeter, og har lagt bygning til lidt af hvert gennem tiderne..

Den ikoniske bygning i Havnegade 44 er tegnet af arkitekt og kongelig bygningsinspektør Kristoffer Nyrop Varming og stod klar til brug i 1937. Dengang var den kendt som Gammelholms Toldkammer og et vartegn på havnen udført i international funktionalisme. Og den visuelle identitet med skiltning og logoer på The Standard er udarbejdet af Søren Varming, der faktisk er oldebarn af Kristoffer Nyrop Varming.

Inden hele verden blev moderne blev bygningens sydlige del brugt til fortoldning af varer til og fra Sverige. Og i den nordlige del havde Øresundsselskabet billetkontor, kiosk og ventesal til passagerer, der skulle til Sverige, altså en del år før Øresundsbroen gik hen og ødelagde den forretning.

Det var også her, at Scandlines styrede færgefarten over Sundet, men 30. april 2002 sejlede Scandlines den sidste tur til Sverige, og selskabet flyttede senere sin administration væk.

The Standard rummer en jazzklub, to barer og tre restauranter; Almanak, der serverer moderne dansk mad, Verandah, der har high-end indisk mad på menuen samt Torsten Vildgaards Studio.

Se også: Alle billederne fra The Standard

Det gamle toldhus er blevet totalt fornyet og ombygget. To designteams har stået bag indretning: Christina Meyer Bengtsson & Ulrik Nordentoft samt det italienske team GamFratesi.

Ejerkredsen i The Standard er Claus Meyer, Niels Lan Doky, Torsten Vildgaard, Søren Westh og Karam Sethi.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.