Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 01/05/14

The Ricemarket

The Ricemarket

Kultorvet 38
1128 København K

Åbningstider

Køkkenet er åbent alle dage året rundt fra 11.30 - 22.00.Søndag lukker køkkenet 21.00.

Kontakt

35 35 75 30
 

Diverse

AOK anbefaler

Atmosfære

Bistro/brasserie

Måltider

Middag

Søndagsmiddag

Køkkentype

Thailandsk

 

 

 

  • Foto: Else Bjørn Foto: Else Bjørn
Den thailandske michelinrestaurant Kiin Kiin har i tidens bistro-køkkentern åbnet et spisested på Kultorvet med enkle asiatiske retter.

Kiin Kiin på Nørrebro, som er byens eneste thai-restaurant med en stjerne i den franske michelinguide, har åbnet en billigere, mindre forpligtigende og mere centralt beliggende søsterrestaurant på Kultorvet ved navn Ricemarket, hvor restauranten Sitio før lå.

- Rice fordi vi serverer ris, og market, fordi Kultorvet er en gammel markedsplads, forklarer Henrik Yde Andersen.

Asiens svar på bistro
Konceptet er et asiatisk modstykke til den franske bistro, som er en forholdvis lille, uhøjtidelig restaurant med et overskueligt menukort, som man kan tillade sig at frekventere uden at skulle en tur i boksen først som Misse fra Matador.

Vi taler lynstegte retter serveret i wok uden dug på bordet. Den easygoing, travle stemning på The Ricemarket lægger nemlig op til, at man napper en en enkelt eller to af retterne, som også kan købes hver for sig. Gå ikke glip af menukortets lækre snacks, og husk at den grønne karry ikke er for tøsetøser.

Vin
Hvis du tror, at thaimad er svær at finde vin til, bliver du klogere på The Ricemarket. Henrik Yde er trods alt en af landets dygtigste sommelierer.

Her er et pænt udvalg af billigere vine, der har tilpas sødme til at kunne klare udfordringen fra chili og lime. Fem af de hvide fås glasvis til en halvtredser. Her er Riesling fra Mosel, Alsace og Østrig, Gewurtztraminer fra Alsace fra blandt andre den biodynamiske kultproducer Zind-Humbrecht, Pinot Gris fra både Alsace og Tyskland, Chenin Blanc fra Loire og Grüner Veltliner fra Østrig. Perfekt til at dele en varm sommeraften i byen under åben himmel.

Vil du have thaimad med hjem, ligger indgangen til take away-delen, som ligesom på Nørrebro hedder Aroii, på venstre side af indgangen til restauranten.

Perfekt sommer-sted
Om sommeren kan du sidde udenfor og nyde dagens sidste stråler indtil ved 19-tiden og betragte folkestrømmen på Købmagergade. The Ricemarket har plads til 80 gæster: 40 inde og 40 ude.

I baren kan du begynde aftenen med en eksotisk drink, og føler du sig selskabelig - enten med resten af squashklubben eller nye mennesker, kan man slå sig ved ved langbordet, som har plads til 18. Bagerst i lokalet befinder sig tre thailandske spisesenge, som med sine gennemsigtige gardiner minder om alkover. Måske en ide til en hemmelig romantisk middag? Her tager man selvfølgelig skoene af først.

Titlen som køkkenchef har sommerlier, ejer og i sin tid også kokkeuddannede Henrik Yde givet sig selv, da det er ham, som sætter spisekortet sammen, men Henrik kommer fortsat til at være mest på Kiin Kiin, mens hans partner Lertchai Treetawatchaiwong vil styre slagets gang på Kultorvet.De ejer også Chai Wong på Frederiksberg

The Ricemarket åbnede i maj 2008.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.