Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 20/04/10

The Red Box

  • Foto: Bjarke Ørsted Foto: Bjarke Ørsted
En kok og en tjener fra Kiin Kiins restaurant Dim Sum har åbnet deres egen moderne, kinesiske restaurant med jeansklædte tjenere.

Den kinesiske køkkenchef Zhe Zhao, som før har været på Kiin Kiins restauranter Ricemarket på Kultorvet og Dim Sum på Sankt Annæ Plads, står for maden på restauranten The Red Box, som ligger i Store Kongensgade overfor Landgreven, hvor tapasbaren Ninis før lå.

Moderne kinesisk
Bag restauranten står den vietnamesiske/kinesiske Allan Huynh og Stig Andresen. Selv kalder de The Red Box for et "funky, chinese kitchen" med moderne og ukonventionel, kinesisk mad.

To eller tre retter
"Menukort bliver enkelt med fire forretter og fire hovedretter og et par desserter, og derfra vælger man to eller tre retter", fortæller Stig Andresen.

En menu på tre retter kan for eksempel bestå af hvidløgs/chiligrillede rejeovertrukne kammuslinger med asparges og citronsauce efterfulgt af ovnstegt lam med jordskokker og syltede peberfrugter i Zhe Zhao-sauce og med en sød finale af te-is med sød, rød bønnepasta.

Vinene kommer fra Ludvig Bjørns Vinhandel og tæller knap 10 røde og 10 hvide og en håndfuld champagner og mousserende vine, hvoraf man kan købe en del glasvis.

Ti år i Det Kinesiske Tårn
Allan er tjeneruddannet fra Scandic i Odense, har arbejdet 10 år i Det Kinesiske Tårn og har, før han blev selvstændig arbejdet sammen med Zhe Zhao på Dim Sum. Stig Andresen er regnskabsuddannet, og arbejder fortsat som sådan.

Hvide duge og tjenere i jeans
Trods navnet bliver The Red Box langt fra et livmoderagtigt studie i rødt: Gulvet er sort, væggene (også bindingsværket) er malet hvidt, dugene er hvide og kun få, udvalgte røde ting får lov at bryde det sort/hvide look. Tjenerne er mere afslappede i deres fremtoning og klædt i jeans, mens porcelænet er autentisk asiatisk og fløjet ind fra Bangkok og Saigon.

Tre akvarier
Før i tiden var alle kinesiske restauranter udstyret med et kæmpe akvarium. The Red Box får ikke blot et, men hele tre.

The Red Box åbnede 14. maj 2010.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.