Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 15/10/07

The Laundromat Cafe i Århusgade

  • The Laundromat på Østerbro har ikke blot vaskemaskiner, hvor du kan vaske dit tøj, men også et legebord til de mindste gæster og puslebord på toilettet. Foto: Else BjørnThe Laundromat på Østerbro har ikke blot vaskemaskiner, hvor du kan vaske dit tøj, men også et legebord til de mindste gæster og puslebord på toilettet. Foto: Else Bjørn
The Laundromat Cafe er som navnet antyder både cafe og vaskeri. Ligesom cafeen af samme navn i Elmegade er baren en bogreol fyldt med paperbacks, men også med lego til de mindste gæster.
Der var engang en tømrer. Han boede på Island. Her mødte han en aften en blond, dansk pige, som var på rideferie. Aftenen kunne have været snip, snap, snude på denne historie, hvis ikke den danske, blonde pige senere havde sendt tømreren en invitation til et cocktail party i København, hvor hun boede.

Tømreren blev glad for pigen og blev i København, og sådan gik det til, at Fridrik sammen med tre venner åbnede både The Laundromat Cafe i Elmegade og cafeen med samme navn og koncept på hjørnet af Randersgade og Århusgade.

Østerbro-filialen er grøn og mere børnevenlig: Her er en kiste med Lego til de mindste gæster og lave borde ligesom The Laundromat Cafe også har lavet sine egne malebøger til poderne. »Go ahead and breastfeed – we like both babies and boobs«, bekendtgjorde en plakat på The Laundromat Café website i oktober 2011, da ammedebatten rasede.

Fridrik Weishappel, der ejer både The Laundromat Café i Århusgade på Østerbro og i Elmegade på Nørrebro, har selv børn og de mindste er også velkomne på hans cafeer - også selv babyerne medbringer deres egen mad. Bliver der brug for et olieskift på lillemanden, har toilettet et bord du kan pusle på.
Læs mere: De 5 cafeer, hvor du gerne må amme

Maden
The Laundromat Cafe åbner hver dag klokken otte, så du kan få en kop kaffe og morgenmad.

Køkkenet har udsyn til resten af verden og serverer f.eks. pasta, sandwiches, en burger eller en steak. Alt er hjemmelavet, og brødet friskbagt hver dag. Slikmunde går ikke forgæves her, hvor er både er kager og dessert på menuen.

Indretningen
Tømreren har selv fået ideen og designet baren, der er i massiv egetræ. Også gulv og borde er beklædt med egetræ. Den gennemgående farve er grøn tilsat nogle koskind.

Baren er ikke kun bardisk, men samtidig bogreol med 3000 paperbacks, som du kan låne og læse i, mens du venter på, at din kulørtvask skal blive færdig, eller drikker en kop kaffe, som fås i 12 typer. Prisen kan du se i bogen eller få hos tjeneren.

The Laundromat Cafe åbnede i august 2006.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.