Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 15/10/07

The Laundromat Cafe

The Laundromat Cafe

Elmegade 15
2200 København N

Åbningstider

Hver dag 8.00-24.00, fre 8.00-02.00, lør 10.00-02.00 og søn 10.00-24.00

Kontakt

35 35 26 72
 

Diverse

AOK anbefaler

Måltider

Brunch

Frokost

Middag

Morgenmad

Køkkentype

Cafekøkken

Atmosfære

Trendy

 

 

 

  • Foto: Michael Bothager: The Laundromat i Elmegade Foto: Michael Bothager: The Laundromat i Elmegade
The Laundromat Cafe har siden 2004 serveret kaffe mellem bøger og vaskemaskiner. I 2012 blev stedets brunch kåret til Byens Bedste.

.Der var engang en tømrer. Han boede på Island. Her mødte han en aften en blond, dansk pige, som var på rideferie. Aftenen kunne have været snip, snap, snude på denne historie, hvis ikke den danske, blonde pige senere havde sendt tømreren en invitation til et cocktail party, som hun holdt i København, hvor hun boede. Invitationen kom med blot to dags varsel, men mere behøvede tømreren, som hedder Fridrik Weisshappel, ikke for at overtale sine venner til at tage med og skaffe flybilletter. Den danske, blonde pige blev meget glad, og de to forelskede sig i hinanden.

Tømreren besluttede at blive i København, og dagen efter gik han ind i Morgan's Diner i Elmegade, og spurgte, om han måtte købe baren. Sådan gik det til, at den islandske tømrer Frederik sammen med tre venner i dag er ejer af The Laundromat Cafe, som er en cafe med vaskeri og 4000 brugte bøger.

Maden
The Landromat Cafe åbner hver dag klokken otte, så du kan få en kop kaffe og morgenmad. Stedets brunch blev i juni 2012 kåret af AOKs brugere til at være Byens Bedste.

Køkkenet har udsyn til hele verdenen og serverer f.eks. pasta, hot wings, en burger eller en steak. Alt er hjemmelavet, og brødet friskbagt hver dag. Slikmunde går ikke forgæves her, hvor er både er kager og dessert på menuen.

Indretningen
Tømreren har selv fået ideen og designet baren, der er i massiv egetræ. Også gulv, borde og endevægge er beklædt med egetræ, mens lamperne og de fire vaskemaskiner er røde som brandbiler. Barstolenes sæder er af koskind.

Baren er ikke kun bardisk, men samtidig bogreol med 4000 paperbacks, som du kan låne og læse i, mens du venter på, at din kulørtvask skal blive færdig, eller drikker en kop kaffe, som fås i 12 typer. Vil du gerne have bogen med hjem, går du over gaden og betaler for den i antikvariatet. På The Laundromat Cafe vil man gerne støtte de gode forretninger, der er i området. På endevæggen hænger f.eks. tre udstillingsskabe, hvor spændende designere bliver inviteret til vise et eksempel på deres tøj.

The Laundromat Cafe åbnede i august 2004. I 2006 fik Østerbro også en filial.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.