Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 17/11/15

The American Pie Company

  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
The American Pie Company har indtaget København - og det var da også på tide fristes vi til at sige efter en prøvesmagning. Men pas på, pie-afhængigheden lurer om næste hjørne.

Erin Chapman fra Wisconsin og dansk gift og har altid, qua hendes dna, været umådeligt vilde med pie.

Eller tærte som det rettelig hedder herhjemme, men vi hopper hermed direkte i den amerikanske version og kalder den det rigtige navn; nemlig pie.

Den er så ærkeamerikansk, at den burde være med i deres nationalsang og rimer på svajende flag, uendelige marker og godhed fra før verden gik af lave.

Læs også: Her er 5 nye restauranter du skal kende

Hun har altid spist masser af mors hjemmebagte pie hjemme i Guds eget land, og begyndte at bage dem, da hun flyttede til Danmark, og sød pie-musik opstod. Så sød, at hun i 2011 udgav en decideret 'American Pie' kogebog med de bedste opskrifter.

'Alle vores venner har altid, med munden fuld af nybagt pie, sagt til os, at vi skulle gå videre med det her og åbne en butik,' fortæller Erin Chapman iført traditionelt rødt scarf bundet om hovedet - præcis som det skal være.

Billedeserie: Kom med indenfor hos American Pie

Og da hun så stødte ind i CBS Executive, Dorte Prip, som ville med som partner, gik der ikke længe, inden der lå en businessplan klar.

Den handler i al sin enkelhed om at servere autentisk american pie i ligeså autentiske omgivelser.

Se billederne: Sådan så Langelinie ud i gamle dage

De har fundet det gamle Sing Tehus på hjørnet i Skindergade 25 og sat det fuldkommen i stand - med originalt mosaikgulv, tunge træborde, en counter man kan hænge ved og alskens charmerende americana memorabilia fra deres og mormorens barndomshjem - og de sætter det musikalske prik over i'et ved en playliste, der suger dig direkte til USA med sin blanding af bluegrass, folk og nyere country - uden det dog på nogen måde bliver cheesy.

Billedeserie: Kom med indenfor hos American Pie

'Vi ville gerne væk fra diner-tankegangen og al dens pastel-farve, så vi har ført det helt tilbage til '20erne og 30'erne i vores indretning,' forklarer hun, men hun serverer en dampende varm nybagt pie.

Dagens udgave af blåbær-pie. Foto: Rasmus Kramer Schou

Og vi kan ligeså godt få det ud i offentligheden med det samme - deres pie er to die for. Der er altid en god håndfuld at vælge i mellem og med navne som: 'Kiss me Quick Key Lime, The Muddy Nutty Chocolate Peanut Butter, Bad-Ass Bourbon Pecan og I Got the Blues-Berry Ginger', behøver vi vel ikke nævne, at vi er inde og rode ved den amerikanske folkesjæl.

Billedserie: Her er landets vildeste smørrebrød

Pie-udvalget skifter jævnligt efter sæson og udbud, dog er der altid klassikere på kortet. Et stykke koster 45 kroner, og for 329 kr. kan man få en hel med hjem. Eller man kan sætte sig ved et af de store tunge træborde og gå all-in med en pie-tasting, hvor hele dagens udvalg bliver smidt på bordet.

De åbner kl. 10, så den søde tand kan forkæles fra morgenstunden, men de har selvfølgelig også frokostpies klar - de såkaldte savory pies, som har kød eller grøntsager i sig. Der fås både Pot-pies til 60 kr. og Hand-pie til 45 kr.

Se billederne: Her er alle vinderne af Byens Bedste 2015

'Pies er også mere unisex end kager. Kagebutikker bliver meget hurtigt meget lyserøde, feminine og fine i det. Vi ville gerne lave noget for alle, og to mænd kan jo sagtens nyde et stykke solidt pie sammen, uden der går kaffeklub i den'.

Alt fås to-go, og på låget af deres emballage står det evigtgyldige motto: 'I like 2 kinds of pie: hot & cold'.

Billedeserie: Kom med indenfor hos American Pie

Hvad: The American Pie Company
Hvor: Skindergade 25

 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.