Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 01/04/08

The á la Menthe

  • the a la menthe Foto: Jens Astrup/Scanpixthe a la menthe Foto: Jens Astrup/Scanpix
Den hippie-be-happy-marokkanske te-salon, som åbnede i en kælder i Kompagnistræde, ligger nu i Gyldenløvesgade, hvor du kan få stabiliseret sukkerbalancen med mynte-te.

I en kælder i Kompagnistræde åbnede i 2003 en marokkansk te-salon, som i 2007 flyttede op i Rådhusstræde, men nu ligger i Gyldenløvsgade, hvor ejeren Sia, som er marokkaner, før drev en butik med brugsting fra Marokko, som cafeen også er indrettet med.

Cafe á la Menthe er en te-salon, hvor du kan tage en pause fra byens stress, synke ned på en blød hynde og nyde en kop myntete, et glas chai eller en kaffe med kardemomme eller kanel, som stabilierer dit blodsukker, mens den marokkanske musik får dit blodtryk til at falde og efterlader billeder af eksotiske bazarer, mørkøjende kvinder med dyrt undertøj under de flagrende gevandter og beduintelte på din indre skærm. Engang kunne du også ryge vandpibe, men den tid er forbi.

Maden
De spiselige sager er først og fremmest småretter, som fås både i vegetariske udgaver og med kød.

Chaien, som er lavet af en stærk te med krydderier tilsat mælk, fås i flere versioner. Mynte-teen er brygget på mynte og grøn te og tilsat sukker, hvilket giver en sødlig, men dejlig forfriskende te. Har du brug for en snack senere på dagen eller en let frokost, kan du f.eks. få

  • Samosas, som er butterdejstrekanter med fyld
  • Forskellige salater
  • Lune småretter, eks. lam i karry eller fisk i safran

Om vinteren fås dagens suppe, som f.eks. kan være med linser eller harissa, der er en chili/hvidløgspasta.

 

 

 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.