Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 09/06/10

Thai Lanna take away

  • Thot man pla - fish cakes fra Thai Lanna i Hellerup Foto: Else BjørnThot man pla - fish cakes fra Thai Lanna i Hellerup Foto: Else Bjørn
  • Nummer 33 hos Thai Lanna i Hellerup: Phat priew wan gai, som er kylling i sursød sauce Foto: Else BjørnNummer 33 hos Thai Lanna i Hellerup: Phat priew wan gai, som er kylling i sursød sauce Foto: Else Bjørn
  • Thot man pla - fish cakes fra Thai Lanna i Hellerup Foto: Else BjørnThot man pla - fish cakes fra Thai Lanna i Hellerup Foto: Else Bjørn
Du kan kende en god, autentisk thai-biks på at de har fish cakes på menuen, og at de er seje i konsistensen og har en god, aromatisk og pikant smag. Det har de hos Thai Lanna på Strandvejen, så du kan roligt dykke længere ned i menukortet.

Engang lå i det nuværende nordlige Thailand et kongerige, som hed Lanna. Lan betyder million, og Na betyder rismark, hvilket giver en million rismarker. Og ris er som bekendt uundværligt i Thailand - og hos take awayen Thai Lanna, som er et lille stykke Thailand på Strandvejen i Hellerup ikke langt fra krydset Tranegårdsvej/Høyrups Allé.

Alter - ikke smagsprøver
I daglig tale skulle Lanna betyde noget i retningen af blid, afslappende nærvær. Nærværet over gryderne mærkes i retterne, og i højre hjørne ved siden af disken står et buddhistisk alter med retter og blomster sat frem. Og nej, det er ikke smagsprøve på menukortet, hvilket et lille håndskrevet skilt gør opmærksom på.

Thaimad på Roskilde Festival
Thaibiksen drives af Nusara Chamnanpradid, som i daglig tale bliver kaldt Anna. Hun blev af venner, der satte pris på hendes kogekunst, opfordret til at åbne en butik, og i 1998 slog hun dørene op til Thai Lanna på Strandvejen, der er blevet en institution i lokalområdet, men også berømt langt udenfor Hellerup på grund af den gode mad, catering til selskaber og bespisning på Roskilde Festivalen.

Gode fiskefrikadeller
Du kan kende en god, autentisk thai-biks på at de har Thot man pla eller fish cakes på menuen, og at de er seje i konsistensen og har en god, aromatisk og pikant smag. Det har de hos Thai Lanna på Strandvejen, så du kan roligt dykke længere ned i menukortet.

Sprøde grøntsager
Bestiller du en Phat priew wan gai, som er stegt kylling i sur-sød sauce med grøntsager, er grøntsagerne snittet omhyggeligt og tilberedt, så de stadig er knasende sprøde.

Lakmus-testen: Fish cakes
Du kan kende en god, autentisk thai-biks på at de har fish cakes på menuen, og at de er seje i konsistensen og har en god, aromatisk og pikant smag. Det har de hos Thai Lanna på Strandvejen, så du kan roligt dykke længere ned i menukortet. Priserne er bestemt rimelige - især taget i betragtning af, at vi befinder os i et af Danmarks rigeste postnumre 2900.

Ris koster 10 kroner
Husk at priserne på alle hovedretter og fisk- og skaldyrsretter (ikke nudel- og risretter) er uden ris. Portionerne er så store, at to veninder sagtens kan nøjes med at dele en forret og en hovedret, men de smager så skønt, at selvom der er mad til to, spiser man op, inden man ser sig om, hvis man ikke er tvunget til at dele.

Bestil i god tid
Du kan se hele menukortet på Thai Lannas eget website og bestille enten via telefon eller web, hvor du får et bestillingsnummer. Bestiller du en enkelt ret eller to, kan du som regel hente den efter et kvarter, men det er altid en god ide at bestille i god tid, hvis der er travlt i køkkenet

Kog selv sundere ris
Vil du højne næringsværdien af måltidet, kan du lade være med at købe Thai Lannas hvide jasminris og i stedet selv koge brune ris eller parboiled ris i stedet for de næringsfattige hvide jasminris.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.