Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 27/06/14

Tårnet

  • Foto: Jens Nørgaard Larsen Foto: Jens Nørgaard Larsen
  • Tårnet er med sine 106 meter Københavns højeste. Udover udsigten kan man også nyde mad fra Tårnets restaurant. Foto: David Leth WilliamsTårnet er med sine 106 meter Københavns højeste. Udover udsigten kan man også nyde mad fra Tårnets restaurant. Foto: David Leth Williams
  • Foto: Jens Nørgaard Larsen Foto: Jens Nørgaard Larsen
Spis højt hævet over Danmarks demokrati.

Tidligere var det kun betjente, som hejste flag fra tårnet, der vidste, hvad der gemte sig deroppe, men i 2014 åbnede Tårnet for offentligheden - og det med en restaurant med plads til omkring 100 gæster i et af landets mest unikke rum.

Der er 11 meter til loftet, frilagte mursten og et usædvanligt flot stykke betonarbejde. En støbt trappe langs den ene væg giver videre forbindelse til de endnu højere liggende lokaler.

Se billederne: Her er udsigten fra Tårnet

Der er også blevet bygget et trappetårn op til lyslanternen helt oppe på toppen, så man kan komme helt op til udsigtspunktet på toppen af tårnet, denne post er blevet døbt Udsigten.

Erfaren herre i køkkenet
Det er Rasmus Bo Bojesen, som forpagter den nye restaurant, og han er en erfaren herre. Han laver i forvejen mad til både Operaen og Axelborg. Restauranten i tårnet er blevet til med international inspiration fra Eiffeltårnet i Paris og Reich Tag i Berlin. Maden bliver til gengæld dansk.

”Vores opdrag lød på at skabe en restaurant for alle – intet mindre,” fortæller Rasmus Bo Bojesen, ”så vi har arbejdet for at finde en slags æstetisk folkelighed, der inviterer alle indenfor, og hvor det specielle rum og den mad, vi gerne vil servere, kommer til at klæde hinanden."

Bojesen og hans folk tager udgangspunkt i de bedste råvarer og opskrifter fra alle egne af Danmark. Egnsretterne vil inspirere og skabe liv i nye fortolkninger af de retter og desserter, som vi danskere kender så godt og som turister, der besøger Danmark og tårnet vil kunne glæde sig til.

I Tårnets restaurant vil der blive serveret frokost, eftermiddagste med konditorkunst og middag. Til frokost vil den stå på smørrebrød, og hel central bliver signaturretten, kartoffelmaden. Maden til aftenserveringen vil variere efter sæson.

Menukortet bliver enkelt og fast, men skiftes ofte. Bojesens moderne, økologiske konditori er hjørnestenen i serveringen om eftermiddagen.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.