Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 09/09/14

Sushidysten: AOK anmelder Nørregade Sushi

  • Foto: Kaspar Mørk Foto: Kaspar Mørk
Kvaliteten imponerer på billig all-you-can-eat-restaurant i hjertet af København.

Skråt over for Folketeatret finder du Nørregade Sushi. Facaden skriger ikke ligefrem klasse, og det gør interiøret heller ikke, da vi træder indenfor. Tunge læderstole og asiatisk tingeltangel fylder lokalet, som domineres af en stor bar i lyst laminat. Den ligner mest af alt noget, som er købt i BIVA i midt-halvfemserne.

Men omgivelserne glemmer vi hurtigt, da en gæstfri og og tandpastasmilende kvindelig tjener byder os hjertelig velkommen, og placerer os ved et bord ved vinduet. Hun går straks i gang med at forklare konceptet, hvor man kan bestille lige lige så meget sushi, man orker til en samlet pris på 189 kr. (i weekenden dog 219 kr.). For at undgå madspild, koster det 10 kr. pr. stykke, hvis man levner mere end 3 sushibidder på tallerkenen.

Spisesedlen frister med alskens slags komplicerede ruller, lækre forretter, supper og salater. Da vi gerne vil teste husets all-you-can-eat-koncept, bestilles 14 stykker til at starte med. Der går 20 minutter, før maden er klar. Men vi ser straks, at det skyldes, at det hele er lavet helt fra bunden på bestilling.

En toppet inside out "kaburi maki"-rulle er formet omkring en lun og gennemsprød reje i tempura. På toppen er der silkeblød tun og ristede sesamfrø. Nigirierne sprudler af friskhed med cremet laks og en reje, som smager af kvalitetsskaldyr. Den ypperste bid er dog et stykke let grillet laks på ris. Helt uventet er den iklædt en stribe teriyakisauce, forårsløg og friske spirer, og så står den i en lille klat frugtig chilimayo. Det er sushi, som kan måle sig med byens allerbedste spillere.

For at prøve lidt nyt, bestiller vi også en gang friske forårsruller med kylling. De smager herligt, selvom rispapiret virker lidt for tykt og tørt. Rullerne skal i hvert fald tygges et par gange, før de ryger ned. Til gengæld er misosuppen lige i øjet, og man har kælet lidt ekstra for den med papirtynde skiver af den asiatiske enokisvamp. Der er heller ikke en finger at sætte på edamamebønnerne, som er lune, lækre og drysset med lidt groft salt.

På nær et par enkelte skønhedsfejl og et lidt outdatet interiør, er Nørregade Sushi i en helt anden kaliber end de øvrige deltagere i sushidysten. Set i forhold til genren, som er prisvenlig sushi, kan vi ikke andet end at give fem store stjerner. Og kan du så se at komme ned i Nørregade, pronto!

Hvor meget: 189 kr. søndag til onsdag og 219 kr. torsdag til lørdag for all-you-can-eat sushi inkl. bønner og misosuppe.

Denne anmeldelse er en del af Sushidysten: Letz vs. Haiku vs. Nørregade Sushi

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer