Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 26/08/14

Sushi Lovers

  • Foto: Arkiv Foto: Arkiv
Sushi Lovers byder på visuelt indbydende og smagfulde fiskebidder i Torvehallernes hal 1.

Restauranten er bygget op omkring et åbent køkken i den ene side og høje borde i den anden. Der står barstole langs baren, hvorfra man nøje kan følge kokkenes frembringelser. Hvis man hellere vil studere dagligdagen i Torvehallerne, er der også pladser langs vinduesfacaden.

Sushi Lovers er ejet af Kristian Elbo, som har taget en lidt utraditionel vej ind i sushiverdenen. Han læste nemlig kandidat i idræt og arbejdede siden som it-chef for Fitness.dk, inden han skiftede karrieren helt ud med frisk fisk og ris.

Kristians far er for øvrigt en af landets dygtigste urtesamlere, og leverer blandt andet til Formel B, Geranium, Studio og Noma - og selvfølgelig også til Sushi Lovers - når der er aktuelle urter i sæson.

I køkkenet er sushistilen inspireret af det moderne danske køkken og det vestlige USA, og Sushi Lovers bruger ofte moderne madlavningsteknikker og tilsmager maden med hjemmelavede saucer, cremer og mayonnaiser samt andre smagsgivere i eller på deres sushi.

Sushi Lovers har et erklæret mål om altid at lave den bedst mulige sushi til en fornuftig pris, og det kan da også være en udfordring i sig selv at få plads ved sushidisken, idet københavnerne for længst har fået øjnene op for den forførende lille sushibiks.

Sushi Lovers har sågar deltaget i Sushi World Cup i Japan i både 2013 og i 2014, hvor kun 20 kokke kan kvalificere sig, og kom senest hjem med en flot 4. plads i den kreative konkurrence i august 2014.

"Vi arbejder meget målrettet på at finde på nye delikate måder at nyde sushi på, blandt andet ved at integrere til det danske køkken og ved brug af de danske og nordiske urter som f.eks. min far dyrker. En del af disse nye ting tog vi med til Japan for at se hvor langt vi kunne presse grænserne hos de ellers meget traditionsbundne Japanske dommere. Det var et stort sats, men vi er meget glade for, at de forstod hvad vi forsøgte at gøre." fortæller Kristian til AOK og fortsætter:

"Vi lærte utrolig meget om original japansk tankegang og metoder i denne omgang, og glæder os til at vise det til gæsterne i den kommende tid".

Sushi Lovers lægger mest vægt på deres specielle sushi og ditto forretter, som er Kristians hjertebarn. Men her serveres også helt klassisk sushi. Til maden kan du få både øl, vin og sake, som er specielt udvalgt til at passe til retterne.

Sushi Lovers åbnede i september 2011 og tilbyder også selskaber, events, catering og sushiskole- Sushi Lovers åbner deres anden forretning i Charlottenlund i efteråret 2014.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.