Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 31/05/17

Strandvejen har fået sin største isbutik med stor terrasse

  • Foto: PR Foto: PR
Lille Isfabrik er rykket ind i Rotunden med deres hjemmelavede lækkerier.

Tuuli og Morten Holm bor egentlig i den gamle købmandsgård i Slagslunde. Men eftersom Tuuli oprindeligt er fra Finland, tager de tit derop på sommerferie, og en dag læste de om tre venner, der netop havde åbnet et lille ismejeri.

Læs også: Se billederne: Kom med indenfor hos Tivolis nye grønne restaurant

Både Morten og Tuuli har altid selv gået med en lille drøm i maven om at bliver iværksættere, så i 2014 sagde Tuuli sit job op, tog på iskurser en del gange i Italien på Gelato Universitet og åbnede så efterfølgende Lille Isfabrik i deres hus, som altså delvist blev ombygget til ismejeri.

Deres tre sønner på 6, 8 og 10 år, udgør det meget kompetente smagspanel i Lille Isfabrik.

Læs også: Smørrebrødskongen åbner restaurant i beskyttelsesrum

»Vores koncept bygger på lidt anderledes smagsvarianter end de fleste andre isproducenter tilbyder. Vi laver is med struktur, der knaser mellem tænderne. F.eks. vores Dronninge-Is er en vaniljeis med håndlavet blåbærhvirvel og håndlavet hindbærhvirvel og Jordbær Jazz’en er vaniljeis med håndlavet jordbærhvirvel og stykker af mørk belgisk chokolade. Lakridsisen har vi valgt at kombinere med lokale hindbær og Blå Chokolade er en hvid chokoladeis med en blåbærhvirvel,« siger Morten Holm.

Læs også: Østerbro får ny lækker vinbar

I 2017 fik Lille Isfabrik så vokseværk, da den fik en storebror i Hellerup, nærmere betegnet i Rotunden.

Storebror, for den Lille Isfabrik er faktisk blevet til Strandvejens største is-bar med 40 m2 isbar indenfor og 40 m2 terrasse med masser af siddepladser i forlængelse af forretningen, som er indrettet i mere moderne stil.

Al isen er håndlavet og produktionen omfatter ganske få og simple maskiner.

Læs også: Her er Hellerups nye tapas-darling

»Vi går meget op i, at vores råvarer så vidt muligt kommer fra lokalområdet i Nordsjælland. Vores mælk og fløde er økologisk, og leveres af Øllingegaard i Skævinge. Hindbærrene og jordbærrene henter vi fra Rokkedyssegård i Kirke Værløse, kaffebønnerne henter vi fra Just Coffee, et lille økologisk risteri i Jyllinge, og lakridspulver er fra Johan Bülow. Blåbær og tyttebær er vilde svenske fra skovbunden, for de har den rigtige farve og smag, og der kommer Tuulis finske oprindelse til udtryk. De finske skove har været en stor inspiration til isudviklingen i Lille Isfabrik.«

Og herinde i Lille Isfabrik er der kun én regel, som altid gælder: »Vi har ALTID gratis smagsprøver til alle - også selvom man ikke køber noget!«.