Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 31/08/11

Store forventninger til Meyers Radio

  • Radio på åbningsaftenen 31. august 2011, før restauranten blev fyldt op. Foto: Else BjørnRadio på åbningsaftenen 31. august 2011, før restauranten blev fyldt op. Foto: Else Bjørn
  • Restaurant Radio overfor Radiohuset. Foto: PR: Anders SchønnemannRestaurant Radio overfor Radiohuset.
  12  
Allerede inden den nye restaurant Radio åbnede overfor Radiohuset, havde 700 gæster bestilt bord.

Ifølge Claus Meyer har restaurant-bookingsystemet Dinnerbooking aldrig før oplevet, at så mange ville bestille bord på en restaurant, der endnu ikke var åbnet.

Da Radio onsdag 31. august lukkede de første gæster ind, havde 700 gæster allerede sikret sig et bord, og alle weekender udsolgt i september var udsolgt. Så stor er interessen for den første fuldblods-restaurant, som Claus Meyer har åbnet siden Noma.

Læs også om Meyers Bageri, som 2. september åbnede i Store Kongensgade.

»Det er ikke min, det er vores restaurant,« korrigerer Claus Meyer. Han taler om kokkene Rasmus Kliim og Jesper Kirketerp, som er medejere og ledere af restaurant Radio, som ligger, hvor Bo Bech tidligere har givet den italienske Sosta Kniven for Struben på TV3.

»Jeg er jo nogenlunde kendt efterhånden, og mange har opfordret mig til at lave en restaurant, hvor det var til at få bord. Så jeg tog initiativet til at bevæge mig ind i det prisleje, som også restauranter som Fiskebaren, Relæ, Den Gule Cottage, Famo og Den Røde Cottage ligger i,« fortæller Claus Meyer.

Tre retter koster 300, fem fås for 400 kroner. På den første menu var retter som svampe fra skoven med ølandshvede og løg, pattegris med bær, valle og persille og blommer med saltet karamel, malt og roesirup til dessert.

Claus Meyer mødte kokken Rasmus Kliim, da han lavede maden til en firmajulefrokost hos Meyer, inden han begyndte at arbejde for Bo Bech på Geist. Rasmus Kliims ven, Jesper Kirketerp, der har arbejdet hos Rasmus Kofoed på Geranium, ville også gerne være med.

Læs også: Meyers første fuldblods-restaurant siden Noma

»Jeg er glad for to så dygtige kokke, selvom om jeg kunne have klaret mig med mindre. Med dem kommer jeg til at holde mig i baggrunden, for sådan nogle drenge skal have plads. Jeg skal inspirere, give kritik, være med til at forme konceptet og forhåbentlig gradvis trække mig helt tilbage i baggrunden,« forklarer Claus Meyer.

»Vi har bestemt ikke prøvet på at lave en international restaurant. Radio er en restaurant med meget lokale råvarer og tæt kontakt til leverandørerne – blandt andet gartnerne på vores økologiske mark på Grantoftegaard - men vi har ikke lavet dogmer (som Noma, red.), og tager ikke afstand fra andre landes råvarer. Sydsverige ligger jo tættere på Frederiksberg end Jylland,« konstaterer Claus Meyer.

Hvad stemning angår, nævner han Mêlée (rustikt spisested på Frederiksberg, som bl.a. den tidligere Luns-ejer står bag) som en af inspirationskilderne. »Jeg ville bare gerne lave en restaurant, som var stille og rolig og hverdagsagtig på den fede måde. Som et lille sted i en bjergby i Italien, hvor der emmer af god mad, hjertelighed og mennesker, der vil én det bedste,« siger Claus Meyer.

Helt stille og rolig bliver Radio nok ikke med 700 bordbestillinger allerede inden dørene blev åbnet.

Hvad: Restaurant Radio
Hvor: Julius Thomsens Gade 12
Hvornår: Middag tir-lør fra kl. 17.30.
Hvordan: Bordbestilling på 25 10 27 33 eller restaurantradio.dk

Har du allerede spist på Meyers nye restaurant Radio? Login på AOK og skriv din anmeldelse her