Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 11/01/13

Stor kokkekabale i København

  • Foto: Martin Sylvest Andersen Foto: Martin Sylvest Andersen
2013 er kun lige startet, men der er allerede godt gang i nyhederne. Få et overblik over åbninger, lukninger og rokader her.

   
Året startede med et brag, da Tivoli pludselig meddelte, at deres michelinrestaurant Nimb Louise lukkede, og hele holdet bag skulle finde andet arbejde.

Læs mere her: Nimb Louise lukker

Chefkok Allan Poulsen tog nu det hele oppefra og ned. 'Der er jo ingen, der er døde', som han sagde.

Læs interview med Allan Poulsen her: Det er ligesom at være Superligatræner

Nogle restauranter lukker, mens andre åbner. En af de mere spændende var nyheden om, at Nomas køkkenchef gennem to et halvt år, Matthew Orlando, nu åbner sin egen restaurant lidt længere nede af vejen.

Læs mere her: Nomas styrmand åbner eget køkken

At køre et køkken er også en logistisk udfordring, ligesom det bestemt er at drive restaurant, når man skal få kokkekabalen til at gå op.

På AOC var der denne uge godt gang i svingdøren. Ud gik køkkenchef, Ronny Emborg, der skal være den nye køkkenchef på Hotel d'Angleterres nye restaurant.

Læs mere her: Dansk michelinkok bliver køkkenchef på d'Angleterre

Med ud gik souschefen Ronni Mortensen, som er blevet headhuntet til en ny restaurant lige rundt om hjørnet, nemlig i Store Kongensgade, men detaljerne er stadigvæk ikke helt på plads.

Det betød jo så også, at der var en åben stilling på AOC, men ejer Christian Aarø Mortensen handlede hurtigere end sin egen skygge og fik landet en fornem arvtager i form af Søren Selin fra Alberto K.

Læs mere her: Fra himlen til kælderen