Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 11/05/15

Stedsans på ØsterGRO

  • Foto: Mikkel Jensen/Skovdal.dk Foto:
OBS: Stedet er skiftet til Gro Spiseri Østerbro har fået en restaurant, hvor træerne helt bogstaveligt vokser ind i himlen.

OBS: Stedet er skiftet til Gro Spiseri

På Østerbro ligger ØsterGRO. Det er en 600 m2 stor økologisk tagfarm, som siden sidste sommer har forsynet lokale familier med friskhøstede grøntsager groet på 5 sal af af et gammelt bil-auktionshus i Æbeløgade 4

Og nu vokser træerne helt bogstaveligt ind i himlen, for fra 7. maj til slut september har de sørme også åbnet en restaurant deroppe - i et drivhus.

Se billederne: Her er byens nye magiske drivhus-restaurant

Torsdag til søndag vil restauranten Stedsans nemlig servere i to seats: kl. 17.45 og 20.15. Stedsans er Flemming Schiøtt Hansen og hans hustru, madskribenten Mette Helbæks madprojekt, og havde sidste år fuldkommen udsolgt succes med fredagsrestauranter.

Fællesfade
Nu er de så hoppet op på taget og serverer supersimpel delemad på sæsonens bedste varer fra bonden og naturen - og selvfølgelig  også nogle ting, som er dyrket på taget.

Konceptet er, at der bliver serveret 6 retter på fade, som sendes rundt blandt gæsterne. Maden koster 285 kr., som man booker og betaler på forhånd via deres hjemmeside.

Til maden kan der tilkøbes gode, naturlige vine af den slags, man kan drikke i store slurke.

Serveringerne har få komponenter, men stor velsmag. Helt simpelt, men på de bedste lokale varer, der er. Mette Helbæk trækker selvfølgelig også på sit netværk af dygtige producenter fra dengang, hun havde gårdbutikken i byen 'Din Baghave'.

Omgivelserne er selvfølgelig ret unikke -  man sidder trods alt på et tag og kan se ud over byen, mens solen går ned.

Se billederne: Her er byens nye magiske drivhus-restaurant

Bæredygtig restaurant
Men der er også det specielle ved Stedsans på ØsterGRO, at de har en ambition om at skabe en af verdens mest bæredygtige restauranter. De har stort set ikke noget affald, for der er høns, som spiser køkkenaffaldet og resten ryger i komposten, som er lige ved bagindgangen til køkkenet.

De bruger kun eddike til rengøring, så opvaskevandet på sigt kan bruges til at vande markerne med. De bruger høkasse til de ting, som skal tilberedes over længere tid. Og farmen dyrkes efter økologiske principper.

Musik til maden
Den 11. august 2015 sørgede musikselskabet Back to Future for lækker sommerstemning i byhaven på Østerbro. Se videoen fra arrangementet her:

Er du på mobilen? Så se videoen her.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.