Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 24/11/10

Spuntino

  • Foto: PR Foto: PR
Cofocos italienske restaurant på Vesterbrogade serverer en rustik tre-retters menu.

På italiensk er en spuntino en lille snack, men du kan sagtens få et fuldt måltid på Cofoco-kædens nyeste restaurant af samme navn. Den ligger på Vestebrogade 68, der før har huset blandt andre Berntsens Ballade og tidligere har været et sted med stor udskiftning, men måske er det Cofoco-imperiet med Torben Klitbo og hans makker Christian Lytje i spidsen, der kan få stedets dårlige karma vendt.

2 uger fra ide til restaurant
"Jeg var inde og se lokalet, og 14. dage efter (fredag 19. november 2010, red.) åbnede vi, så vi er gode til at rykke hurtigt, når vi har en god fornemmelse i maven," siger Torben Klitbo, som mange har lært at kende, fordi han om torsdagen laver mad i DR1s program Aftenshowet.

Tre retter for 275 kr.
På menuen er tre italiensk-inspirerede retter til 275 kroner, hvor der er frit valg på antipasti- og hovedrets-hylden. Dog skal du betale ekstra, hvis du vælger en dyr antipasti, der kan være jomfruhummer eller en mere kostbar hovedret, som for eksempel oksemørbrad med trøfler, der koster en hundredekrone ekstra. Du betaler også ekstra, hvis du vil have ost.

Ukrukket stemning og rustik mad
"Lige som på Les Trois Cochons på Værnedamsvej, der i stedet har fransk mad på menuen, er Spuntino et ukrukket sted med rustikke serveringer som antipasti på et spækkebræt og lammeskank, som vi godt kan lide det, og der er nok mad på tallerkenerne", fortæller Torben Klitbo, der på åbningsdagen selv var nede og spise på restauranten med sin kæreste og sin tre måneder gamle datter, som sov tryg ude bagved.
"Det var første gang, vi var ude i tre måneder, og det gik fint, så det var hyggeligt" siger Torben Klitbo.

Den italienske kærlighed
At menuen blev italiensk er ikke en tilfældighed.
"Det er ikke nogen hemmelighed at vores italienske Scarpetta i Rantzausgade er en af vores største successer. Den er fuldt udsolgt hver aften og har venteliste fredag og lørdag. Jeg er selv lært op i det franske køkkens skole, men efterhånden har jeg opdaget det italienske køkken og de italienske vine, som jeg er blevet rigtig glad for", fortæller Torben Klitbo, der er udlært som kok, inden han blev chef i sit eget firma.

Campari, champagne og italienske vine
Und dig selv at begynde aftenen med Campari med appelsinjuice eller et glas champagne. Vinene er italienske og koster fra 200 kroner flasken eller 40 kroner glasset og op til 650 kroner for en Barolo "Bricco Viole"  fra producenten Mario Marengo.

En stor flaske Pellegrino får du for 30 kroner og en espresso koster det samme. Selvfølgelig kan du få Limoncello,Sambuca og grappa.

Spuntino åbnede 19. november 2010.

Mere Cofoco på AOK
Læs også portrættet af Torben Klitbo - den nye generations restaurant-matador

Cofofo-imperiet

 

 

 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.