Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 06/09/11

Spisebaren på toppen af Illum

Spisebaren på toppen af Illum

Østergade 52
1001 København K

Åbningstider

Man-tor 10-19, fre 10-20, lør 10-18, første og sidste søn i morgen 11-16

Kontakt

33 18 28 63
 

Måltider

Frokost

Atmosfære

Nye steder

Udsigt

 

 

 

  • Foto: PR Foto: PR
Nej, det er ikke gourmetmad, som kokkene bag den lange spisebar på toppen af Illum serverer for gæsterne, men ambitionerne fejler ikke noget.

Bag Illums nye Spisebar står Group Shafi, som også har gourmetrestauranten Kokkeriet og som tidligere drev Ego, hvor Pastis Fishmarket ligger i dag. De er vant til at beskæftige sig med kvalitet, og det afspejler menukortet.

Champagne og weekend-brunch
I weekenden kan du starte shoppingturen med brunch og champagne. På hverdage serverer Spisebaren brød, ost, skinke og marmelade, havregrød med kompot af bær og æg med spinat og tørsaltet bacon.

Ingen livsstil-fascisme
Spisebarens ide er, at du skal kunne bestille alle retter i hele åbningstiden, så du stadig kan få morgenmad selvom du er stået sent op, eller starte dagen med stykke oksekød med Béarnaise, hvis du har lyst til det.

Dagens ret
Er du frokostsulten kan du få rundtenommer med fisk, kræ eller kød, salater og suppe. Hver dag har Spisebaren, hvad den kalder for en ret husmandskost til 125 kroner. Vil du spendere mere, kan du foruden bøffen med Béarnaise få andre hovedretter hvoraf den ene er vegetarisk.

Til den søde tand
Tre søde serveringer gør det ud for kage til kaffen eller dessert. Prøv f.eks. en opdateret version af den klassiske citrontærte, som er tilsat lakrids og marengs.

Øj, deet for børn!
Børn er som altid velkommen i Illum, som både har puslebord og høj stol. Er de små store nok til at spise selv, men endnu ikke med voksne smagsløg, kan de få pasta á la Bolognese, mini-bøf med Béarnaise, unghane med grønt og laks med urter til 65 kroner.

 - men ikke for bryst-babyer
Spisebaren i Illum tillader ikke kvinder at amme deres børn i cafeen. De overvejer dog at lave et afskærmet amme-areal til kvinder, der ammer deres små børn. Læs mere her.

Vin og vand
Vinkortet har et middelstort udvalg af vine, der sælges glasvis og på flaske, og af øl og avec. Foretrækker du friskhed og vitaminer, kan du vælge mellem fancy læskedrikke og øko-saft på flaske, presset juice og smoothies. Kaffekortet tæller knap 20 versioner af flyderne koffein og 37 centiliter vand koster 20 kroner.

Spise her eller med hjem
Har du ikke tid til at spise med udsigt over byen på toppen af Illum, kan du købe retterne med hjem og slippe nemt om ved aftensmaden.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.