Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 06/09/11

Spisebaren på toppen af Illum

Spisebaren på toppen af Illum

Østergade 52
1001 København K

Åbningstider

Man-tor 10-19, fre 10-20, lør 10-18, første og sidste søn i morgen 11-16

Kontakt

33 18 28 63
 
Brugerne mener
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Måltider

Frokost

Atmosfære

Nye steder

Udsigt

 

 

 

  • Foto: PR Foto: PR
Nej, det er ikke gourmetmad, som kokkene bag den lange spisebar på toppen af Illum serverer for gæsterne, men ambitionerne fejler ikke noget.

Bag Illums nye Spisebar står Group Shafi, som også har gourmetrestauranten Kokkeriet og som tidligere drev Ego, hvor Pastis Fishmarket ligger i dag. De er vant til at beskæftige sig med kvalitet, og det afspejler menukortet.

Champagne og weekend-brunch
I weekenden kan du starte shoppingturen med brunch og champagne. På hverdage serverer Spisebaren brød, ost, skinke og marmelade, havregrød med kompot af bær og æg med spinat og tørsaltet bacon.

Ingen livsstil-fascisme
Spisebarens ide er, at du skal kunne bestille alle retter i hele åbningstiden, så du stadig kan få morgenmad selvom du er stået sent op, eller starte dagen med stykke oksekød med Béarnaise, hvis du har lyst til det.

Dagens ret
Er du frokostsulten kan du få rundtenommer med fisk, kræ eller kød, salater og suppe. Hver dag har Spisebaren, hvad den kalder for en ret husmandskost til 125 kroner. Vil du spendere mere, kan du foruden bøffen med Béarnaise få andre hovedretter hvoraf den ene er vegetarisk.

Til den søde tand
Tre søde serveringer gør det ud for kage til kaffen eller dessert. Prøv f.eks. en opdateret version af den klassiske citrontærte, som er tilsat lakrids og marengs.

Øj, deet for børn!
Børn er som altid velkommen i Illum, som både har puslebord og høj stol. Er de små store nok til at spise selv, men endnu ikke med voksne smagsløg, kan de få pasta á la Bolognese, mini-bøf med Béarnaise, unghane med grønt og laks med urter til 65 kroner.

 - men ikke for bryst-babyer
Spisebaren i Illum tillader ikke kvinder at amme deres børn i cafeen. De overvejer dog at lave et afskærmet amme-areal til kvinder, der ammer deres små børn. Læs mere her.

Vin og vand
Vinkortet har et middelstort udvalg af vine, der sælges glasvis og på flaske, og af øl og avec. Foretrækker du friskhed og vitaminer, kan du vælge mellem fancy læskedrikke og øko-saft på flaske, presset juice og smoothies. Kaffekortet tæller knap 20 versioner af flyderne koffein og 37 centiliter vand koster 20 kroner.

Spise her eller med hjem
Har du ikke tid til at spise med udsigt over byen på toppen af Illum, kan du købe retterne med hjem og slippe nemt om ved aftensmaden.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Få Berlingske fre-, lør- og søndag i 3 måneder for 199 kr. pr. md. Samlet engangspris 597 kr. Abonnementet fortsætter til normalpris, indtil det opsiges.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Det mener brugerne..

 

FØJ I burde skamme jer.

Føj at tage 159 kr for en brunch som indeholde mere pynt på brættet end spiseligt. 4 små shotsglas med havregrød, røræg, ketchupmarmelade og noget tørt kylling i karry. Det var simpelthen så ringe. Havregrøden var kold, tyk uspiselig og smagte ikke engang tilnærmelsesvis af havregrød. Ægget var uden smag, nærmest vandigt og det 1 cm lange stykke bacon man fik til var formentligt stegt dagen før. Kyllingen i karry kan man undre sig over, da brødet man fik ind var så hårdt at besøget skulle afsluttes hos tandlægen, hvis man ønskede at forsøge sig med det. Pandekagen måtte både vi sende ud igen, tør, brændt og i hvert fald ikke nybagt - Bedste bud er at det bager den, ruller den og genvarmer den eller har den liggende i varmeskab.

Aldrig har jeg og min gæst følt os taget så meget i røven, som da vi besøgte Illums restaurant på taget. Det eneste posetive der var at sige om det, var at solen skinnede. Vi kommer ikke tilbage dertil og jeg vil til hver en tid fraråde alle andre at besøge stedet. Maden er så ringe at det er tyveri at tage imod vores penge og personalet var en skændsel. Talte de ikke i mobil telefon, var de ubehøvlede.

Skam jer..!

 

Ingen faglig stolthed, ingen service.

Min bror og jeg købte en burger hver, 168 kr som vi venter 45 min på, endelig kommer de og min bøf er næsten helt rå, min brors er fin.

Jeg sender min ud igen og beder om at få stegt bøffen.

30 min senere får jeg den samme tallerken, med den samme kolde bolle, de samme (nu kolde) kartofler og en bøf der lige er blevet stegt en anelse mere og lagt tilbage i brødet igen, lunken og medium vil jeg kalde den.

Tænk at man som kok er ligeglad med at sende kolde kartofler ud fordi man ikke kunne finde ud af at stege en bøf FØRSTE gang, jeg fatter ikke man er så ligeglad?!

Aldrig har jeg oplevet så dårlig service, for så mange penge.

 

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: AOK.dk
Byliv | 08/04/14

Hvem skal nomineres til Byens Bedste 2014?

Årets kategorier ligger klar, men hvem fortjener en nominering? Giv dit bud, og vind fede præmier.

AOK Tjenester