Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 22/09/17

Spetakulær gourmetrestaurant er på toppen af København

  • Trio i Axel Towers er så internationalt cool, som det overhovedet kan blive. Kom med indenfor her - og se Danmarks måske fedeste toilet. Københavns nye gourmetrestaurant Trio ligger i Axel Towers og har en, skal vi sige ok, udsigt over byen.Læs alt om restauranten her. Foto: Rasmus Kramer Schou

    Trio i Axel Towers er så internationalt cool, som det overhovedet kan blive. Kom med indenfor her - og se Danmarks måske fedeste toilet. Københavns nye gourmetrestaurant Trio ligger i Axel Towers og har en, skal vi sige ok, udsigt over byen.

    Læs alt om restauranten her.

    Foto: Rasmus Kramer Schou
Trio er restauranten, du gerne vil spise på, cocktailbaren du gerne vil drikke i og ikke mindst toilettet to rule them all.

20. september 2017 indledtes en ny ære i København, hvor kan man komme højt til vejrs. Det skete, da Restaurant Trio slog dørene op for en stor satsning i Axel Towers.

»Navnet lå jo lige til højrebenet, den kan simpelthen ikke hedde andet,« fortæller Christian Aarø, som sammen med Søren Selin ejer Restaurant Trio. De driver i forvejen AOC med sine to Michelin-stjerner og en af byens helt lysende gourmet-light restauranter i No. 2.

Billedserie: Se Trios eksklusive cocktailbar og gourmetrestaurant

»Men selvom restauranten hedder Trio, så sætter vi den faktisk rent ambitionsmæssigt over No. 2, men en smule under AOC. Det bliver i prisskalaen seks retter til 600 kr., og der er både a la carte og menu heroppe.«

Læs også: Se billederne: Axel Towers indviet med musik og kongeligt besøg

Heroppe betyder på 10. etage af Axel Towers. Faktisk de tre øverste etager i Axel Towers Tårn D, hvor de også åbner cocktail-skybar (på 9. etage) og eksklusive selskabslokaler (på 8. etage).

Axel Towers består af i alt fem sammenvoksede, cirkulære tårne med varierende højde fra 28 til 61 meter og 40.200 m² fordelt med 23.000 m² over terræn. Foto: Rasmus Kramer Schou

For ligesom at starte nedefra, så bliver selskabslokalerne med plads til omkring 70 personer, og selvom både udsigt og omgivelser oser af eksklusivitet med udsigt til Sverige og lækre materialer, så bliver det til at betale for både konfirmantionen, logen og dem der har lyst til en unik private dining-oplevelse. 8. sal har eget køkken.

På 9. etage er Trios cocktailbar så åbnet - ledet af Gobo Hansen, som kommer direkte fra cocktailbaren Ruby. Og her er højt til loftet, idet der i en del er åbnet op til restauranten på 10. etage. En god håndfuld loungeborde i vokset sort stål og jern gør, at man kan sidde behageligt og nyde udsigten.

»Vi vil gerne prøve noget nyt her. Man kan jo gå ind i alverdens skybarer og få en relativt dårlig drink til en relativt voldsom overpris, bare fordi det er en skybar. Det vil vi gerne lave om på,« fortæller Søren Selin.»Man må jo ikke drikke på tom mave,« forklarer han og fortsætter: »..og alkohol går altså ret godt med mad, så vores cocktailbar bliver faktisk en, man også kan spise i. Man kan få alt på kortet som også gælder i restauranten - plus selvfølgelig nødder og lidt snacks.«Cocktailbaren har plads til 30 gæster, plus 22 spisende, og er ligesom restauranten holdt i mørke toner, trægulv og stof i loftet - mens cocktailstilen bekender sig til en blanding af nordisk og old school comfort.Læs alt om restauranten her. Foto: Rasmus Kramer Schou

Læs også: Se billederne: Kom med helt indenfor i Københavns nye vartegn

»Vi vil gerne prøve noget nyt her. Man kan jo gå ind i alverdens skybarer og få en relativt dårlig drink til en relativt voldsom overpris, bare fordi det er en skybar. Det vil vi gerne lave om på,« fortæller Søren Selin.

»Man må jo ikke drikke på tom mave,« forklarer han og fortsætter: »..og alkohol går altså ret godt med mad, så vores cocktailbar bliver faktisk en, man også kan spise i. Man kan få alt på kortet som også gælder i restauranten - plus selvfølgelig nødder og lidt snacks.«

Cocktailbaren har plads til 30 gæster, plus 22 spisende, og er ligesom restauranten holdt i mørke toner, trægulv og stof i loftet - mens cocktailstilen bekender sig til en blanding af nordisk og old school comfort.

Læs også: Her er Københavns billige Michelin-restauranters småbrødre

»Her er åbent fra mandag til lørdag og i weekenderne skruer vi også lidt op for musikken,« fortæller Christian Aarø.

Allerøverst ligger så selve Restaurant Trio, og her har de gaflet Simon Thrane som køkkenchef. Han har, udover at vinde et par kokkekonkurrencer de seneste år, været assisterende køkkenchef på Søllerød Kro.
»Det bliver Simons køkken. Vi har selvfølgelig testet idéer og nye retter af sammen, og kommer også til at gøre det fremadrettet, men jeg holder mig til AOC,« forklarer Søren Selin.

Køkkenstilen bliver dogmefri og kan hive indslag ind fra hele verden, men vil hovedsageligt koncentrere sig om lokale råvarer i sæson.

Læs også: Se billederne: Sådan så Nørreport Station ud i gamle dage

»Men altså vi får også en stor indendørsgrill, så vi får den subtile røgsmag ind i retterne. Ikke til det hele, men måske lige grillsmagen af en jomfruhummer, der har kysset grillen, eller en grillet purløgsolie,« siger Søren Selin.

Trio har 80 pladser til spisende gæster med indbyggede sofaer og som de første i landet stolen PK1, der først rammer butikkerne senere - samt en 25 kvm østvendt terrasse til rygning eller velkomstdrink.

Læs også: Se billederne: Kom med helt indenfor i Københavns nye vartegn

»Det er ret spektakulært, synes vi,« forklarer Christian Aarø.

»Indenfor har vi fået bygget en repos ud mod vinduerne, der hvor 9. og 10. etage er slået sammen, så man kan næsten hænge ude over byen og spise. Plus, et af vores toiletter er altså sygt. Det har et kæmpe panoramavindue bag kummen, det må være landets flotteste toilet«.

Er det her Københavns fedeste toilet?Læs alt om restauranten her. Foto: Rasmus Kramer Schou

Billedserie: Se Trios eksklusive cocktailbar og gourmetrestaurant

Hvad: Restaurant Trio
Hvor: Jernbanegade 11, Vesterbro
Hvornår: Åbnede onsdag 20. september 2017