Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 03/12/09

Soupanatural supersizer sig selv

  • Foto: Else Bjørn Foto: Else Bjørn
Den økologiske suppe- og to go-bar i Guldbergsgade sælger snart sine supper over hele byen.

”Det har hele tiden været intentionen, at vi ville åbne 6-7 Soupanaturals, siger Nicolai Jæpelt, der sammen med Kristian Nørlyng åbnede suppebaren Soupanatural i Guldbergsgade i april 2008.

Hvor tøjbutikken Syndikat før lå på hjørnet af Larsbjørnsstræde og Sankt Peders Stræde åbner Soupanatural i januar sin første filial. Eller rettere: sig første filial med Soupanatural-navnet.

”Faktisk åbnede vi i den kombinerede sportshal og kulturcenter Prismen på Holmbladsgade på Amager i november, men det har været lidt hemmeligt, for indtil videre betjener cafeen hallens brugere, men i januar bliver den også spisehus og kaffeteria, når vi får bygget en skillevæg,” fortæller Nicolai Jæpelt fra Soupanatural.

Prismen har en politik om, at alt skal være 70 procent økologisk, så cafeen har fået navnet Øko er et næsehorn,” forklarer Nicolai Jæpelt.

Læs om Prismen på Prismens eget website

I Larsbjørnsstræde bliver Soupanatural-konceptet det samme som i Guldbergsgade: gratis trådløst netværk og øko-mad til rimelige priser i retro-urbant design og med bæredygtighed og klimavenlighed for øje. Menuen lyder som på Nørrebro på suppe med mere.

”Men med mere fokus på morgengrøden, da der vrimler med morgenfolk i city,” mener Kristian Nørlyng, som er Soupanatural-medejer.

Kaffen i Soupanaturals nye cityafdeling er en specialblend fra Riccos Kaffebar, selvom Ricco selv har en kaffebar lige om hjørnet i Studiestræde. Omvendt leverer Soupanatural nu suppe til Ricco.

”Vores suppe fås allerede på Riccos i Holmbladsgade og snart også på Stefansgade, og hvis det går efter planen komme suppen ud i alle Riccos, siger Nicolai Jæpelt.

Han forklarer: ”Vores filosofi er åbenhed og samarbejde, og vi har et stort værdifællesskab med Ricco, som også går ind for økologi og for at gøre tingene ordentligt. Kaffe er et biprodukt for os, og Ricco er eksperten. Omvendt har Ricco ikke så travlt ved frokost- og aftensmadstid, fordi han ikke har haft mad. Så i stedet for at konkurrere, samarbejder vi, og bliver begge bedre,” mener Nicolai Jæpelt.

Mere suppe

Se AOK-brugernes anmeldelser af Soupanatural i Guldbergsgade

Se listen de aktuelle supper på Soupanaturals eget website

Lav din egen indiske suppe mod forkølelse

Køb varm-selv-suppe hos Cofoco

Suppekøkken på hjul

Find den gode pho-suppe på De 5 vietnamesiske

42 grader varm suppe på raw-baren 42 Raw

Varme og frosne supper to go hos Grams på Halmtorvet på Grams eget website

Javascript is required to view this map.
Kort