Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 21/12/11

Solid feel-good mad hos Brdr. Price

  • Foto: Camilla Rønde Foto: Camilla Rønde
  • Foto: Camilla Rønde Foto: Camilla Rønde
  • Foto: Camilla Rønde Foto: Camilla Rønde
Det er bistro-mad så det batter i brødrene Prices nye restaurant i Rosenborggade. Men det er nu heller ikke så skidt endda, mener anmelder Svend Rasmussen.

Havtornefri zone! Det står ikke nogen steder, men havde Adam Price fået sin vilje, så havde et skilt med dette budskab hængt over døren til hans og broren James’s nye restaurant.

For det syrlige orange bær, der om noget er blevet synonymt med Noma og det nynordiske køkken, har ikke noget at gøre hos Brdr. Price.

Hér i de vidstrakte lokaler med plads til små 120 gæster fordelt på to etager – til sommer endda udvidet med en formidabel terrasse med udsigt til både genboen Reformert Kirke og et smugkig over mod det nærliggende Rosenborg Slot - hylder man nemlig det klassiske franske køkken, sådan som vor mor – eller rettere brødrenes berømte far – lavede det tilbage i 1970erne.

Læs brugernes anmeldelser af Brdr. Prices restaurant

Man skal altså ikke forvente sig avanceret gastronomi eller moderne spræl, men solid feel-good-mad, og det behøver ikke være så ringe endda.

Det kommer helt an på råvarernes bonitet og behandling og ikke mindst de rammer og den stemning, maden serveres i.

At brødrene på glimrende vis er i stand til at sørge for sidstnævnte, behøver man bare at have set et af deres hyperpopulære madprogrammer på tv for at vide. 3.000 danskere har bestilt bord allerede inden åbningen, og vi måtte da også ud i en af de sene seatings kl. 21 for overhovedet at få plads.

Aftenens medspiser, Søren Frank, og jeg havde set frem til at opleve vor gamle anmelderkollega Adam Price få sved på panden, men ved vores ankomst var der ikke noget syn af hverken Adam eller James.

Til gengæld var der brødrenes berømte smørmenu – tre af slagsen til godt hjemmelavet brød: peberrodsmør, brunet smør og skinkesmør (sidstnævnte med en klar syrlig smag af citrus).

Udstyret med hver sit glas bourgogne fra det særdeles veludstyrede (men også halvdyre) glaskort – en hvid Meursault fra Michel Caillot til medspiser Frank (125 kr. glasset) og en rød Tollot-Beaut (95 kr.) til mig - kastede vi os over hver sin klassiske forret – fiskesuppe til ham og salat med andeconfit til mig.

Fiskesuppen havde en dyb, intens smag af at være lavet på benet (og lidt lakridssmag fra fennikel og et skvæt pernod) og blev serveret med brødcroutoner og en god rouille med pikante prik fra piment d’espelette – men kunne optimalt set godt have brugt lidt substans og tekstur fra et par stykker fisk eller en jomfruhummer.

Min veldresserede salat var en kæmpeportion af hhv. friseé- og hjertesalat og var spækket med trevler af confiteret and og brødcroutoner ristet af i riiiigeligt smør. Samt granatæblekerner, som sammen med valnødder gav lidt tiltrængt bitterhed til fedmen i and og croutoner.

Læs også: Læs mere om Brdr. Prices restaurant

Fedtprocenten i brødrenes kreationer (de udtænker spisekortet, mens dygtige kokke under ledelse af ex-Sletten Kro-køkkenchef Martin Riber laver maden) er udtalt. Ikke mindst, da vi for - i det mindste teoretisk - at følge eksperternes kostråd, delte kortets eneste vegetarhovedret, en strudel med fyld af smørmættet porre og morkelsvampe, placeret i en flødedrivende svampesauce med meget høj umami-værdi – og riiiigeligt med salt.

Et glas glimrende rød Aloxe-Corton fra Tollot-Beaut (175 kr. glasset!) havde både svampenoter og syre til at skære igennem retten, som besad en nostalgisk tyngde af historiske dimensioner, der passede fint til den af hjemlig hygge prægede indretning med fatter Prices oliemalerier og tuschtegninger af Berlingskes nyligt afdøde teatertegner, legendariske Erik Werner.

Bonderetten cassoulet er en klassiker, men ikke nogen fast gæst på danske bistrokort. Her kom den gratinerede ret med timian- og hvidløgspølser lavet hos en slagter i Holbæk efter brødrenes egen opskrift, andeconfit, svinekotelet og små hvide cocobønner.

En særdeles solid, men også velsmagende, vinterret, der fik godt selskab af et glas barolo (Le Radici, 2007 til 95 kr.)

Jeg havde valgt boeuf bearnaise, og det kom jeg ikke til at fortryde. For kødet (en krogmodnet, særdeles velhængt og fedtmarmoreret 300 grams bøf skåret af rebet på Herefordkvæg fra Kildegaarden ved Mariager Fjord) havde en fantastisk ren smag og var perfekt tilberedt med hårdt stegt stegeskorpe og et smukt lyserødt indre.

Sammen med en god syrlig bearnaise mindede det om MASH – på en rigtig god dag! Mindre sjov var prisen på 285 kr., hvortil skal lægges 40 kr. for håndskårne grovfritter og 45 kr. en hvidløgstung grøn salat. I alt 370 kr. for en bistrohovedret – det er også en slags penge, selv for de mange Pricomaner, der nu fik smæk for skillingen: først ankom James og en halv time efter Adam.

Vi havde egentlig allerede efter forretterne forsvoret at have plads til mere mælkefedt, men lod os alligevel friste af osten. Tre veltempererede af slagsen: blåskimmel, comté og en mont d’or (der årstiden taget i betragtning godt kunne have været lidt mere flydende), på helt klassisk vis tilsat et glas vin jaune fra Jura (150 kr.).

Inden vi afslutningsvis delte en omgang mormors æbledessert, der med sherrydruknede makroner i bunden, gode syrlige æbler og masser af flødeskum såmænd smagte ligesom min egen mormors.

WebTv: Se brødrene Prices nye restaurant

Vi er tydeligvis i the comfort zone – ingen overraskelser for smagsløg eller udfordringer for indgroede vaner, og et havtornebær ville ligne en futuristisk sci-fi gestaltning her.

Det er bistro, så det batter, men hvor dét ville have været revolutionerende for fem år siden, så er man her bare endnu én i en lang række.

Det store spørgsmål er derfor, om Brdr. Price kan holde kadencen om et år, når nyhedens interesse fra tvfans, der gerne vil spise hos Price, er dalet.

Vi tror madens velsmag og betjeningens charmerende kvaliteter holder også udover tvberømmelsens hurtige rus, og byder Pricerne velkommen med fire stjerner af samme soliditet og tyngde som dem selv.

Se priser og flere retter på menukortet på Brdr.Price.dk

Hvad: Brdr. Price
Hvor: Rosenborggade 15-17, København K, tlf. 38 41 10 20
Hvor meget: Vin fra 275 kr. Billigste hovedret 165 kr. (Spisestuen) og 95 kr. (Spisekøkkenet)

Det spiste vi:
Fiskesuppe 95,-
Salade confit de canard 115,-
Porre-strudel 165,-
Cassoulet 185,-
Bøf bearnaise 285,-
Fritter 40,-
Grøn salat 45,-
Dagens oste 110,-
Æbledessert 75,-
Samlet pris ekskl. drikkevarer for 2 pers: 1.115 kroner

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer

Reality Show?

Normalt skriver jeg ikke kommentarer til mine restaurant besøg, men fik lyst til det efter forleden at have besøgt Brdr. Price sammen med 3 venner. Vi går ofte ud og spiser, som regel en gang om ugen. Vi har været meget i tvivl om vi skulle besøge Price eller ej. Synes der er lidt for meget "hype" over stedet, men vi besluttede os alligevel for at prøve.
Generelt må vi sige at vi er skuffede. Maden var ikke i en klasse som priserne ellers indikerer.
Forretterne, Anderilette og Foie Gras ( 85 og 125 kr) var på papiret til en god pris, men portionerne var ganske små og så blev de serveret isnende kolde så det nærmest var umuligt at smage noget som helst.
Hovedretterne, Boeuf Stroganoff og fritter til alle blev serveret ved en temperatur der grænsede til lunken og portionerne var ganske små og der var nærmest ingen smag i, udover den rigelige salt der var tilsat, alt for rigelig. Når man så tager prisen i betragting, 195 kr. for en gryderet + tillæg for mos eller fritter, ja så er det ved at være en ganske kostbar sag. På spørgsmålet om serveringstemperaturen, svarede tjeneren at der jo er langt fra køkkenet til restauranten! Det er muligt men ikke en undskyldning for at maden ikke er varm. Fritterne var til gengæld verdensklasse, måske lige så gode som dem man får på Retour hos Rasmus Oubæk.
Vinen, Barolo, Le Radici 2007 havde sammen problem, den var nærmest iskold vel omkring 8-9 grader og det er jo ikke ligefrem en nydelse. Vi ventede til vi havde spist hovedretten med at drikke vinen så var temperaturen ved at være der.
Til dessert Mormors æbledessert og isanretning.
Mormors æbledessert var absolut i orden og dejlig fri for for mange dikkedarer og unødvendigt fyld, tror den er smagt til med lidt hedvin men er ikke sikker. Tjeneren kunne dog heller ikke svare på det.
Isen var en skuffelse, grynet og med en konsestens som om den havde været tøet og frosset igen. Ærgerligt for vi er virkelig isfreaks.
Alt i alt må vi sige at aftenen var en skuffelse og det virker som om der er lidt for meget reality show over det og at man lever på brødrenes gode navn og rygte, men det bliver jo ikke ved på den lange bane.
Helheds indtrykket er lidt ordinær mad til høje priser og vin der ikke har været behandlet ordenligt inden servering og sidst men ikke mindst betjening der virkede uengagerede og ikke særlig oplyste om hverken mad eller vin.
Alt i alt må det siges at være for dyrt med en regning på ca 2800 inklusive vin, i betragtning af madens type, gryderet som hovedret og retter der generelt ikke var i orden.
Sådan en aften belønnes kun med 2 stjerner og det var mormor der redede dem.

 

Skuffede forventninger

Bor i Holland men ser dansk TV hver dag incl. udsendelserne med Brdr. Price. Havde derfor booked bord til 5 venner. Modtagelsen: Adam Price havde mere travlt med at modtage en større gruppe julefrokostglade herrer end undertegnede, der ankom solo. Restauranten er da hyggelig nok, men maden er ganske almindelig. F.eks. glædede jeg mig til Æbleflæsk. Flæsket var meget magert = tørt, og æblerne var ikke stegte og uden løg som min farmor lavede det. Det mindede mest af alt om ganske almindelig æblegrød fra en fabrik. Trist og uvedkommende. Dagens ostetallerken til kr. 110 bestod af 3 SMÅ stykker ost. Et stykke kunne jeg ikke lide, et stykke var nogenlunde, et stykke var fint.

Alle retter var minimale. Vi kom af med 6-700 kr. per mand og var hverken mætte eller opstemte da vi gik. Da vi senere skrev til restaurantens direktør fik vi at vide, at de samme dag havde haft et større herreselskab, og de var både mætte og tilfredse, da de forlod etablissementet.

Alt i alt en skuffende oplevelse. Positive anmeldelser minder mig om Kejserens Nye Klæder.

 

Vinen hang ikke over frituren... Men det står der satme

Stadig i Jasmin anmeldelsen. Som stadig står på AOK.

Det er vel i sin egen orden, at niveauet for kommentarer til madanmeldelser her, generelt set,med anonyme Ib Skib som flabet bundskraber, har været på samme niveau som Søren Franks anmeldelse af Jasmin, ever since.

It's only fair. Det er efterhånden ikke engang ærgerligt, al inkonsekvens taget ind i billedet.

 

Ib skib skalle

Hvorfor er du så suuur? :(

 

Tillykke Jenni

Du er heldig, du fik lov at gå ud af folkeskolen i 6. klasse.
For din skyld skal jeg her liste op, hvad der står skrevet i artiklen.
Michel Caillot 125 kr. glas
Tollot-Beaut 95 kr. glas
Tollot-Beaut 175 kr. glas
Le Radici 95 kr. glas
Jura 150 kr. glas
Og ved du hvad Jenni. Det er snart jul og nu får du sgu en julegave af mig. Drikkevarer blev 640 kr. Og nu skal du lige holde fast. Hvis vi lægger mad og drikkevarer sammen, så bliver det 1.755 kr. Altså 1.115 kr + 640 kr. Jesus Christ Jenni.

 

med drikkevarer

Oplys venligst prisen med drikkevarer.
Som jo er det sædvanlige i anmeldelser.

Tak.

 

Enig, sådan da..

Tak for en fin anmeldelse!
Jeg var der selv for et par uger siden og havde præcist samme oplevelse af god mad, behagelige lokaler, god betjening og iøvrigt også (for?) lave priser.

Når alt det positive er sagt, kunne jeg måske godt savne lidt "kant". Der må efter min smag gerne være et par retter eller tre, som er lidt skæve eller udfordrende.

 

Skål Nick

Har du drukket af Nick-potten? Jeg vil anbefale et aftenskolekursus i ret og rimelighed. Først og fremmest: Søren Frank har ikke taget sigt magt. Når du skriver, at han ødelægger en restaurant, så er det jo ikke noget, Søren Frank kan lægges til last. Han skriver alene sin egen mening, og hvis andre mener, den kan tillægges værdi, så er det jo ikke Søren Franks fejl. Lad os sige, at du har ret. At Nick er The Man. At du har ret i, at Søren Frank lyver, er arrogant, ødelægger restauranter osv. Så er det da lidt morsomt - det må du da også synes - at læsere tillægger hans ord værdi. Jeg ville da nærmest synes, at ingen burde tillægge en sådan mands ord værdi. Men prøv Nick prøv at tænk følgende til ende: At Søren Frank faktisk har ret i sin kritik af mad og drikke. At hans vurdering af betjening og interiør faktisk er det, han mener. Så laver han en fodfejl. Han tror, at udskænkningsalderen er 16 år og ikke 18 år. Den fejl beklager han og anmeldelsen rettes, så fejlen ikke længere optræder. Er det virkelig nok til, at du Nick mange måneder efter vil kalde ham Skidt-Søren, arrogant, løgner, skandale, foragt og hvad du ellers kan finde på. Er det det virkelig værd? Er det ret og rimeligt?

 

Berlingske forsøger at tie skandalerne ihjel

Nu "sniges" Søren Frank med som edspiser. Det er en skandale at Søren Frank stadig må "kommentere" og måske ødelægge en restaurant (hvis fx hans søn under 18 ikke må få serveret spiritus). Hans hadske indstilling til alm. restauranter (fx uden kendiskokke) er uacceptabel. Hans løgne og arrogante indstilling må ikke glemmes og være ustraffet. Berlingske udviser foragt overfor sine sidste (få) læsere. Jeg ville ønske at Horesta og restauranter ville stå sammen og boykotte "Skidt-Søren".

 

Er meget enig i anmeldelsen

Min kone og jeg var derinde for et par uger siden. Jeg blev overrasket over at James faktisk var tilstede og gik til hånde. Han hjalp personalet med at hænge gæsters jakker op kom med menukort og lignende. Kort sagt udfyldte ham værtstrollen fint.

Med hensyn til maden så er jeg meget enig i denne anmeldelse.

Ps. Vi har allerede bestilt bord engang mere i denne måned, da der var mere på menukortet der bare skal prøves.

 

Og Henrik R. skulle tage og lukke arret !

Det er ikke, den af Henrik bemeldte herre som har skrevet anmeldelsen - som der iøvrigt ikk er noget at udsætte på.

 

Søren Frank - væk fra siden overhovedet

Nå, så har Søren Frank været i byen igen, som passager, ser man. Han skulle smides fuldstændigt af det Berlingske tog.

 

Foto: Ikke oplyst

Ny Cirkus Festival - Clockwork

Ny Cirkus Festival - Sisters

Foto: Ikke oplyst

Ny Cirkus Festival - Oktobre

Ny Cirkus Festival - Oktobre

Foto: Ikke oplyst

Hyperaktiv vildskab under blafrende teltdug

Ny Cirkus Festival - Risque Zéro

Foto: Ikke oplyst

Flyvefærdigheder, en romantisk western og en forsvunden hest

Ny Cirkus Festival - Miss Dolly

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester