Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 01/04/16

Søren K

Søren K

Søren Kierkegaards Plads 1
1220 København K

Åbningstider

Man-lør 12.00-16.00 og 17.30-22.00

Lukket søndage og helligdage.

Kontakt

33 47 49 49
 

Diverse

AOK anbefaler

Køkkentype

Dansk - nyt

Fransk/dansk

Kosmopolitisk

Måltider

Frokost

Middag

Atmosfære

Romantisk

 

 

 

  • Foto: Kaspar Mørk Foto: Kaspar Mørk
  • Foto: Kaspar Mørk Foto: Kaspar Mørk
  • Foto: Kaspar Mørk Foto: Kaspar Mørk
  • Foto: Kaspar Mørk Foto: Kaspar Mørk
  • Foto: Kaspar Mørk Foto: Kaspar Mørk
  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
Restauranten i Den sorte Diamant - Det kongelige Biblioteks tilbygning på havnefronten - har det hele: Naboskab til noget af byens flotteste arkitektur, en fabelagtig udsigt og et godt køkken.

Restauranten i Den Sorte Diamant - Det kongelige Biblioteks tilbygning på havnefronten, har det hele: Naboskab til noget af byens flotteste arkitektur, en fabelagtig udsigt og et godt køkken.

Der behøver ikke være noget hverken støvet eller bogorme-agtigt over en restaurant, bare fordi den ligger i et kongeligt bibliotek.

Se bare Søren K, hvor ambitionerne i køkkenet er lige så høje som hos de arkitekter, der skabte Den Sorte Diamant

Foto: Rasmus Kramer Schou

Filosofisk inspiration
Søren K er opkaldt efter landets vel nok mest kendte filosof og har indgang fra stueplan i bygningens imponerende atrium.

Gennem de store glasruder i hele restaurantens længde er der en fantastisk udsigt til havneløbet og arkitektoniske genboer som Daniscos gamle pakhuse og Henning Larsens bombastiske, sorte skulptur af et hovedsæde for Nordea.

Nyd en sanselig 7-retters efterårsmiddag på Søren K med AOK Kupon

Indretningen i den åbne og luftige spisesal er lys og minimalistisk på den lækre, nordiske måde. Langs den ene væg skyder træborde ud fra væggen adskilt af simple sofabænke med runde rygpuder syet i kernelæder.

Ved vinduerne er resten af siddepladserne fordelt ved runde og firkantede borde, som er dækket op efter alle kunstens regler med hvid dug og skarpt foldede servietter.

Gang i køkkenet
Hvor Søren K i sin spæde ungdom tog afstand fra fonden med al sin damp og fedt, har køkkenet nu om dage foldet sig ud i al sin fylde med både fond, fedtstof og franske tricks, men også med skandinavisk lethed og enkelhed.

I menukortet, der i kraft af omgivelserne naturligvis er inddelt i romankapitler, kan du sammensætte en 3-retters menu til 350 kr. eller en fuldbyrdet 5-retters til 500 kr.

Vælger du i stedet at gå à la carte-vejen, står forretter i 125 kr. stykket, mens hovedretter sniger sig op på 225 kr.

Frokost
Til frokost serveres både smørrebrød og mere nymodens påfund. Du skal derfor ikke undre dig, hvis der er misobouillon til din kalvetunge eller den stegte sild serveres med friske bær.

Skal der for alvor sættes trumf på smagsoplevelsen, serverer køkkenet både til frokost og aften en smørpocheret hummer à la Søren K med mandler, kålrabi tang og estragon.

I 2016 valgte restauratør Jens Heding, at skrue endnu et nøk op for den kulinariske kvalitet, så han hev Casper Stuhr Sobczyk over som køkkenchef, og han gjorde lynhurtigt Søren K til en restaurant, man virkelig skal unde sig selv.

Toiletterne deler Søren K med biblioteket. Du skal altså helt ud af restauranten for at pudre næsen.

Book dit bord online

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.