Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 12/03/14

Søllerød Kro

Søllerød Kro

Søllerødvej 35
2840 Holte

Åbningstider

Ons-søn 12-15 (restauranten lukker kl. 17.00) og 18-22 (restauranten lukker 01)
Lukket i uge 7 og uge 13 (29. marts. - 4. april)

Kontakt

45 80 25 05
 

Diverse

AOK anbefaler

Køkkentype

Fransk

Gourmet

Måltider

Frokost

Middag

Søndagsfrokost

Søndagsmiddag

Atmosfære

Romantisk

 

 

 

  • Foto: Else Bjørn Foto: Else Bjørn
Med sin klassisk franske gastronomi, en sublim betjening uden sidestykke og et af landets største (og bedste) vinkort samt en idyllisk placering ved kirke og gadekær, har Søllerød Kro i årtier været et af landets bedste spisesteder.

Historien om Søllerød Kro går helt tilbage til 1677, hvor den lokale præst fik lov at drive krohold for bysbørn og folk på gennemrejse. Rammerne er stadig de samme her over 300 år efter, hvor den hvidkalkede bygning putter sig idyllisk mellem kirke, skov og slot ved det lille gadekær i hjertet af landsbyen.

Op gennem 1980'erne cementerede Søllerød Kro sin status som gourmet-mekka, hvilket kom til udtryk i en af dansk gastronomis mest imponerende perlerække af køkkenchefer. Ikoner som Søren Gericke, Michel Michaud, Francis Cardenau, Jan Petersen, Paul Cunningham og Jacob de Neergard har alle gennem tiden styret potter og pander i det prisbelønnende køkken, der i 2007 fik sin første Michelin-stjerne.

Køkkenchefer holder stjernen
Hædersbevisningen i den lille, røde dækguide har man beholdt lige siden, selv om køkkencheferne har skiftet på ny. Kroens kulinariske førstemand hedder nu om dage Brian Mark Hansen, og har tidligere ageret souschef i selvsamme køkken.

Efter et 2-årigt sidespring som personlig kok for erhvervsguruen Fritz Schur på Christiansholm slot skal han nu forsøge at forløse det klassiske, franske køkkens potentiale i en tid, hvor urter og nordisk nytænkning er øverst på dagsordenen.

Med sønderjysk selvsikkerhed har den unge køkkenchef dog kastet sig ud i at give gedigne gourmetingredienser som foie gras, kaviar og læssevis af trøfler et skud moderne æstetik og kreativitet, så den historiske kro kan blive ved med at gøre sig gældende som et af landets gastronomiske must-visits.

Dessertkort
Således har Brian Mark, foruden de mere klassiske tasting-menuer, f.eks. skabt et dessertkort med hele 8 forskellige anretninger. Netop à la carte-elementet er et særsyn på danske Michelin-restauranter, men en nødvendighed på Søllerød Kro, forklarer restaurantchef Jan Restorff:

"Vi har så mange stamgæster på Søllerød Kro, at vi er nødt til at bibeholde et eksklusivt à la carte kort, hvor du selv kan sammensætte en gedigen middag, uanset om du er til én eller mange retter. Sådan har det altid været!"

Stamgæster
Jan Restorff ved da også, hvad han taler om, for faktisk er han lidt af et livsstykke i restaurationsbranchen og er flere gange blevet belønnet for sit uforlignelige værtskab og en gennemtrængende passion for vin.

Han gør alt for, at gæsterne føler sig hjemme på Søllerød Kro, der ifølge ham selv:

"ikke er for de få, men derimod åben for alle dem, der elsker god mad, vin og stemning". Han byder således selv gæsterne velkommen og er altid god for en snak om såvel madens som vinens tilblivelse, samt hvorfor de to ting er blevet sat til at akkompagnere hinanden. Du kan også selv gå på opdagelse i det monstrøse gedeskinds-indbundne vinkort, der næsten indbyder til flere timers fordybelse.

Diverse stuer
Skal man kombinere et måltid med fordybelse er Søllerød Kro da også et af Storkøbenhavns bedste bud på en sublim spiseoplevelse i ro og mag. De mange stuer en suite - henholdsvis Rytterstuen, Bondestuen og Slotsstuen plus det løse - er holdt i afdæmpede toner af hvid, mintgrøn, creme og guld, men bevarer dog hver deres eget særpræg med små minisofaer og historisk stuk i loftet.

Runde og firkantede borde er sirligt dækket op med sølvtøj, knipskarpe servietter og, ja, god gammeldags perfektion. På førstesalen kan du efter middagen slænge dig med en avec og lidt sødt i biblioteksstuen, der også udstiller mange af de trofæer, Søllerød Kro har fået tildelt for mad, vin og service gennem årene.

Større selskaber har mulighed for at boltre sig i Søllerødsalen eller Gårdsalen på bagsiden af kroen, hvor mangt et bryllup er løbet af stablen gennem årene.

Mellem disse to længer findes en af landets smukkeste gårdhaver, der især i sommermånederne inviterer til et glas kølig hvidvin i godt selskab med dem, man har kær, og ikke mindst Søllerød Kros tidløse og sofistikerede tilgang til madlavning som værende en gedigen og velsmagende kærlighedserklæring til livsnydere i alle afskygninger.

Book dit bord online
Brugeromtale

BRIAN MARK HANSEN
Ny køkkenchef pr. 1. oktober 2013.

A la Carte kort, Signatur Menu, Inspiration Menu, 8 desserter på separat kort.
Frokosten, Kro Menu 2 retter 375,- & 3 retter 475,-

Søndagsfrokost: 1 gl. Champagne, 3 retter med vinmenu, kaffe og sødt kr. 795,-

 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Spar 20% hos vinderen af Byens Bedste billige spisested 'Mon Amour' med AOK kupon

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Det mener brugerne..

 

Super romantisk middag

Jeg tog min kæreste ud til en super romantisk og god middag efter at have hørt godt om menuen på http://www.dr.dk/københavn ... Kan varmt anbefales!

 

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester