Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 11/07/17

Søerne har fået ny gourmet-softice-biks

  • Hjemmelavet soft-ice. Foto: PR

    Hjemmelavet soft-ice.

    Foto: PR
Var det noget med en solbær/rødbede-softice med syrlige solbærbomber, hjemmebagt rødebedeslør og smeltet 72% Oialla chokolade hen over toppen?

Jane Lind har altid elsket is. Da hun var barn, vidste Hjem-is bilen godt, at den skulle holde ude foran hendes hus. Og da hun blev ældre, mødte hun Mia Irene Kristensen, der officielt kører efter mottoet: »Aldrig for mæt til en ekstra kugle is – det er jo bare frossen mælk«.

Læs også: Noma popper op under bro

De to har slået sig sammen og åbnet en gourmet-softice-butik på Nørrebro - et stenkast fra Dronning Louises Bro. Her er smagen milevidt fra de industrielle softice-pulverblandinger, som bliver kørt ud i litervis på landets strande rundt omkring.

Alt hos Something Frozen er derimod frisk og hjemmelavet af de bedste råvarer, de to damer kan finde, og ud af en is-base, der består af økologisk mælk, fuldfed piskefløde og rørsukker.

Læs også: Kendte junglekokke åbner sydamerikansk folkekøkken

Der er altid to forskellige smagskombinationer i maskinerne - gerne en frisk og en mere fyldig. De to smage skifter ca. to gange om ugen.

Al softice serveres i bæger og af smagskombinationer kan man følge sæsonen og således starte med en hyldeblomst softice, eller måske en øl-softice med karamelagtig smag af mørk dansk øl. Something Frozen har også en seriøs udgave af den kendte is Kæmpe Eskimo - en solbær/rødbede softice med syrlige solbærbomber, hjemmebagt rødebedeslør og smeltet 72% Oialla chokolade hen over toppen.

Eller kokossoftice med kokos-macaroons og friske danske hindbær. Eller mynte, kokos, citron, lakrids, banan og mange andre varianter, som alle bliver serveret med de ligeså hjemmelavede toppings. Det kunne være hjemmebagt mandelcrumble, karamelliserede popcorn, hakket chokolade med havsalt og karamel eller chocolate chip cookies.

De har også søsat en "Morgenmads-softice," som kan fås lørdag-søndag fra 10-14. Den er selvfølgelig gearet med skyr, kærnemælk og fløde - og serveres med hjemmelavet müsli og friske bær.

Ud over softice sælger Something Frozen også slushice.  Deres frugt-slush er lavet på friskpresset most fra Seimei i varianterne jordbær/æble og stikkelsbær/æble.

Hvad: Something Frozen
Hvor: Ravnsborg Tværgade 7, Nørrebro