Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 16/11/11

Smak: Klassisk kunstcafeteria

  • Foto: Søren Frank Foto: Søren Frank
  • Foto: Søren Frank Foto: Søren Frank
  12  
Restauranten i Malmös kunsthal er langt fra nogen østeuropæisk kantine.

Det store åbne lokale er pakket til frokost, også af folk som ikke har været på kunstudstilling. Man bestiller ved disken, og mens man venter på at den varme ret skal ankomme, forsyner man sig fra en salatbuffet, som er free of charge – ligesom det gode brød smørret og vandet.

Glem alt om kantinens salatbar hvor man selv blandet, ærter og majs fra dåse med pivsure hollandske tomater og rå blomkål hugget med økse.

Buffeten her tæller delikate »madsalater« f.eks. en grov og mættende bønneragout, tomatsalat, marineret gulerod og bagte kartofler.

Tavlen talte denne dag fire forskellige retter i lejet fra 85 kr. til 135 kr. vi testede dagens vegetarret, som nok var grøn, men til gengæld rig på kulhydrat i form af voldsomme amerikanerpandekager serveret med creme fraiche, squash, rucola og chili.

Læs hele guiden til frokost i Malmø: En, to, tre... Lønsjch!

Ok, men fiskegryden var bedre, middelhavsagtig med laks, torsk, muslinger, fennikel, oliven og safransauce og aïoli.

Bedst var dog husets isterband – den herlige svenske ristepølse, som også her gav den danske medister baghjul med indtil flere omgange - serveret med rødbeder og en dejlig blomskålscreme tilsmagt med grov sennep.

Der blev skyllet grundigt efter med humle – IPA fra Ocean Bryggeriet i Göteborg (65 kr. for 50 cl). Kagemontren er rigt udstyret, som det hører sig til for en hver kunstmuséeumscafé.

Vi nuppede tre særdeles nærende serveringer: Den klassiske engelske Eton Mess – marengs og flødeskum væltede sammen i et skønt rod og her parret med passionsfrugt.

En mega koncentreret chokoladekage med flødeskum og blåbær samt en helt klassisk æblekage, bestående af æblemos med kanel, flødeskum og krymmel.

Hvad: Smak
Hvor: Sankt Johannesgatan 7, Malmö, tlf 46 40 50 50 35
Hvornår: Man-søn 11-17
Hvor meget: Forskellige retter fra 85 kr.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.