Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 15/10/07

Slotskælderen hos Gitte Kik

Slotskælderen hos Gitte Kik

Fortunstræde 4
1065 København K

Åbningstider

Tir-lør 10.00-17.00, Køkkenet er åbent 11.00-15.00, Ferielukket jul og juli

Kontakt

33 11 15 37
 

Køkkentype

Dansk - traditionelt

Smørrebrød

Måltider

Frokost

Atmosfære

Klassikere

 

 

 

  • slotskælderen hos gitte kik Foto: Simon Knudsenslotskælderen hos gitte kik Foto: Simon Knudsen
Maden er klassisk dansk smørrebrød lavet efter de gamle opskrifter, og 'spritterbordet' står endnu, som da Thorvald Stauning her indtog sin daglige gang kogte syltede sild og kommen akvavit i selskab med lokale håndværksmestre. Priserne er moderate.
Politikere elsker som bekendt højt belagt smørrebrød. Det er ikke til at sige hvorfor, men det gør de altså. Hos Gitte Kik i Slotskælderen er der et bredt udvalg af både politikere og smørrebrød i den bedste danske tradition.

Den historiske restaurant står som i 1910, da familien Kik indførte mad til snapsen i det gamle brænderi, bortset fra at kvinderne fik adgang (og toilet) i de skøre 60'ere. Maden er klassisk dansk smørrebrød lavet efter de gamle opskrifter, og 'spritterbordet' står endnu, som da Thorvald Stauning her indtog sin daglige gang kogte syltede sild og kommen akvavit i selskab med lokale håndværksmestre.

Der går stadig ikke en dag uden besøg fra 'Borgen', men hvor de indtil for få år siden kunne sidde og feste det meste af dagen, er løjerne løjet lidt af i dag. Ramlösa-politikere. En forsigtig optimisme breder sig dog hos Gitte Kik. Snapsekurven er på det allerseneste atter for opadgående og en ny guldalder for den danske frokostsnaps lurer måske lige om hjørnet.

Her er ingen decideret julefrokostmenu, men masser af julede specialiteter på disken fra midt i november.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.