Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 27/10/14

Sliders

  • Foto: Julius Juul Foto: Julius Juul
Københavns første slider-restaurant serverer burgere i junior-størrelse og med udsigt over Søerne.

Se alle billederne: Sliders til folket

Burgerkrigen rasede i hele København i 2014, med angreb fra flere sider og i alle bydele. Ud af det blå blev der også pludselig skudt med små kanoner - nærmere betegnet Sliders.

Sliders er fuldkommen som en almindelig burger, ud over at den er i junior-størrelse, så den som regel kan spises med én hånd.

Nogle gastronomiske kilder hævder, at navnet blev opfundet ombord på de amerikanske krigsskibe. Når kokken havde placeret de små burgere på sin store stegeplade 'slidede' de fra side til side, når skibet rullede i bølgerne.

Læs også: Warning: Her er Københavns vildeste burger

Sliders konceptet er især kendt fra receptioner, hvor utallige gæster igennem tiderne er set storguffende og ivrigt lovprisende de små mini-burgere.

Og indtil flere gange har vi oplevet, at samtalen på et tidspunkt undrende blev drejet ind på, hvorfor pokker ingen har åbnet en restaurant udelukkende med sliders?

Lidt i samme båd sad Magnús Larsson, en af de fire ejere bag Sliders. Når han ikke serverer sliders, spiller han bas i det danske band Lukas Graham:

”Jeg sad på en burgerbar i Oslo under en turne og blev ærgerlig over deres menukort. De havde nemlig en lang række lækre burgere, men fordi de havde normale størrelser, kunne jeg jo ikke smage dem alle sammen på én gang,” fortæller han.

”...og så har jeg har altid sagt, at en burger skal kunne spises med én hånd. Derfor var det oplagt at starte et dansk sliderskoncept, ligesom man for eksempel ser det i USA”.

Menu
Så han gik i test-mode i køkkenet med kokken Ludvig Abildtrup og afprøvede sliders til den store guldmedalje. Da de med deres med-iværksættere, Christian Boysen og Stefan Forrest, havde gennemprøvet "...virkelig mange varianter", var de klar.

En slider koster 45 kr. og man kan få tre sliders + en sideorder for 119 kr.

Der er ni forskellige at vælge imellem, blandt andet Triple Truffle Cheese med tre slagsoste, tre slags svampe og trøffelmayo.

Big Poppa med brasseret gris i hvidvin, syltet rødkål, chili, æbler, ingefær og hvidløg eller en Ugly Duckling med braisseret ande- og kyllingebryst i sød chili, hoisinsauce, sukkerærter, forårsløg og peanuts.

Der er plads til omkring 60 gæster på Sliders. Den er rustikt indrettet med rå og industrielle langborde, hvor det er meningen, at man kan falde i snak med nabobordene og de fire ejere har også tænkt sig selv at deltage aktivt i at skabe en god stemning med en røverhistorie eller to.

Her er selvfølgelig også milkshakes og guldøl i kande.

Sliders åbnede d. 22. november 2014.

 

 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Det mener brugerne..

 

Byens bedste - igen igen

På Slidser formår de at få absurd meget smag, ned i meget lidt mad. Ikke at man går sulten derfra, man kan selvfølgelig få lige så mange man vil. Fantastiske burgere.

 

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.