Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 28/06/17

Skiftedag: Noma henter dansk top-kok på Michelin-restaurant

  • Torsten Vildgaard fra Restaurant Studio skifter job. Foto: Asger Ladefoged

    Torsten Vildgaard fra Restaurant Studio skifter job.

    Foto: Asger Ladefoged
Det nye Noma har hevet en af byens bedste kokke i stald, og det betyder skiftedag hos Michelin-køkkencheferne.

Køkkenchef på Michelin-restauranten STUD!O, der ligger på The Standard i Havnegade, hedder Torsten Vildgaard. Han var inden STUD!O kreativ chef i otte år på Noma, og dermed en af hovedmændene med ansvaret for at gøre den til verdens bedste restaurant.

Læs også: Her er sommerens helt store is-hit

Nu er 'det gamle' Noma lukket ned, og snart kan vi sige goddag til 'det nye' Noma lidt længere ude på Refshaleøen. I den forbindelse har René Redzepi prikket sin gamle ven på skulderen og spurgt, om ikke Torsten Vildgaard kunne tænke sig at være højre hånd på det nye Noma.

Det er næsten kun et tilbud, man kan sige ja til, så Torsten overlader køkkencheftøjlerne til Damian Quintana, som var Torstens souschef på STUD!O fra restaurantens fødsel i 2013-2015.

»Beslutningen har været en af de sværeste i min karriere, og jeg vil for altid være Claus (Meyer, red.) taknemmelig for at have givet mig muligheden for at være med til at skabe den smukke restaurant, som STUD!O er blevet til og for at udfordre mig selv som aldrig før. Jeg kommer til at være der som coach og mentor for Damian og restaurantchef Morten Magh, hvornår der end er brug for det,« siger Torsten Vildgaard.

Læs også: Noma laver vild folkefest

Damian Quintana veder tilbage til STUD!O fra en stilling som assisterende køkkenchef på restaurant AOC.

»Jeg har arbejdet i en række af de mest ambitiøse køkkener i verden, men jeg har aldrig været et sted, der har rørt mig som STUD!O, og som har føltes næsten som en virkelig familie. Torsten er den af alle de køkkenchefer, jeg har arbejdet for, som har hjulpet mig mest i min udvikling som menneske og kok, og jeg er dybt taknemmelig for at have fået denne mulighed. Jeg har arbejdet tæt sammen med Morten Magh på både AOC og STUD!O, og jeg glæder mig vildt til at, vi skal ud på denne rejse sammen, «siger Damian Quintana.

Torsten Vildgaard har sidste dag i køkkenet på STUD!O lørdag 2. september.