Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 09/06/11

Skål for dansk gastronomi i verdensklasse

  • Jørgen Christian Krüff fra Esprit du Vin er champagnemanden, livsnyderen, vin-nørden og -handleren. Han er en mand, der sætter København på fest- og vinkortet, og som man kan møde på Noma og på Andy's. Billedet er taget på Nimb, da Jørgen Christian Krüff, i samarbejde med Nimb ved Tivoli, startede en champagnebar på Nimb. Foto: Morten GermundJørgen Christian Krüff fra Esprit du Vin er champagnemanden, livsnyderen, vin-nørden og -handleren. Han er en mand, der sætter København på fest- og vinkortet, og som man kan møde på Noma og på Andy's. Billedet er taget på Nimb, da Jørgen Christian Krüff, i samarbejde med Nimb ved Tivoli, startede en champagnebar på Nimb. Foto: Morten Germund
Verdens bedste vinmager, kok, restaurant og bedste tjener er ingredienser, når byen Mr. Champagne arrangerer verdensklasse-fest for dansk gastronomi.

Der var engang et lille land, der efter en lang tornerosesøvn, vågnede og strakte sig og blev verdensmester i gastronomi. Det land var Danmark, og mange må stadig knibe sig i armen, for at være sikre på, om de drømmer eller de er vågne. Men det er ganske vist:

  • Noma og René Redzepi er World’s Best Restaurant 2010 og 2011
  • Rasmus Kofoed på Geranium har vundet VM for kokke, Bocuse d’Or 2011
  • Danske Peter Sisseck, som i over 15 år har lavet den verdensberømte Pingus i Spanien er årets vinmager i 2011 og den første modtager af Institute of Masters of Wine's pris
  • Jacob Kocemba vandt i 2009 VM for tjenere, Coupe International Georges Baptiste

Det kalder på en fejring, mener byens Mr. Champagne alias vinhandler Jørgen Krüff. Han har arrangeret to gourmet-middage på landets bedste gourmet-restauranter Noma og Geranium og en vinsmagning med frokost på Nimb.

Læs mere: Læs Søren Franks anmeldelse af Geranium og portrættet af Rasmus Kofoed - fra hippiebarn til stjernekok og portræt-interviewet med René Redzepi

"Lad os glæde os over den kendsgerning, at hverken det hjemlige uddannelsesforløb eller janteloven har taget inspirationen, lysten og ambitionerne fra dette firkløver, der med deres indsats skænker vort land så megen hæder i disse år", foreslår han.
Læs også Else Bjørns portræt-interview med byens Mr. Champagne

Få pladser er endnu ledige til middagen på Geranium torsdag 16. juni, hvor VM-vinder Rasmus Kofoed er køkkenchef. Middagen på Noma er forbeholdt udenlandske professionelle gæster, der også har reserveret plads til middagen på Geranium, så de har mulighed for at slå to fluer med ét stort gourmet-smæk, hvis de løser flybillet til det lille kongerige - og måske stemme på restauranterne næste gang World's 50 Best Restaurants skal kåres.

Nåde på flaske
Arrangør Jørgen Krüff har importen af Peter Sissecks vin i Danmark. Omdrejningspunktet for middagene og smagningerne er Peter Sissecks verdensklasse-vine - også i ældre årgange - og vine fra Riesling-verdensmesteren fra Mosel, Egon Müller, som Jørgen Krüffs firma Esprit du Vin også sælger.
"Nåde på flaske", kalder han Egons Müllers sjældne og kostbare Scharzhofberger Riesling Auslese Goldkapsel-vine.

Pris: 11.000 kroner for to
Jørgen Krüff har en forkærlighed for symbolske tal og årstal, og prisen for middagen på Geranium er 5.500 kroner - altså 11.000 kroner for to. Men så er det også inklusiv to timers vinsmagning først.

Nimb-smagning og -frokost
Smagningen på Nimb fredag 17. juni kl. 12, hvor Peter Sisseck første årgang fra Château Rocheyron i Saint Emilion bliver præsenteret, som er efterfulgt af en fire-retters frokost koster 995 kroner.

Menuen på Geranium torsdag 16. juni

  • Snacks og Champagne Blanc de Blancs Brut Initial Grand Cru Avize fra Jacques Selosse
  • Geleret skinke, klar tomatsaft og vilde blomster til 2008 Scharzhofberger Riesling Kabinett fra Egon Müller
  • Asparges og jernurt, sommer-fornemmelser: Makrel og iset dild til 1995 Scharzhofberger Riesling Kabinett fra Egon Müller
  • Letrøgede ærter, suppe på nye kartofler og løvstikke til 2008 Scharzhofberger Riesling Spätlese fra Egon Müller
  • Skud af kålstokke, jomfruhummer og rabarber til 1990 Scharzhofberger Riesling Spätlese fra Egon Müller
  • Stegt Brissel, løgvækster og enebær til 2006 Flor de Pingus fra Peter Sissecks Dominio de Pingus
  • Sommerbuk, kirsebær, aske og morkler til 2008 Pingus fra Peter Sissecks Dominio de Pingus
  • Danske oste til 1996 Flor de Pingus fra Peter Sissecks Dominio de Pingus
  • Hyldebrus og gulerod, syntetiske jordbær og hybenrose og yoghurt til 1989 Wiltinger Braune Kupp Riesling Auslese fra Egon Müller
  • Mælkeveje til 1999 Scharzhofberger Riesling Auslese Goldkapsel fra Egon Müller
  • Grønne kugler, kaffe eller te

Hvor: Geranium, P. H. Lings Allé 4, 8. th., Kbh. Ø
Hvornår: Torsdag 16. Juni 2011 kl. 19
Hvor meget: 5.500 kroner per mund inklusiv smagningen af 2009-årgangen fra Egon Müller & Peter Sisseck kl. 17 til 19
Hvor meget: 5.500 kroner per person - inklusiv smagningen af 2009-årgangen fra Egon Müller og Peter Sisseck kl. 17–19, som alene koster 750 kroner.
Hvordan: Reservation nødvendig på email@esprit-du-vin.com

Læs om smagningen og frokosten på Nimb fredag 17. juni kl. 12 på Esprit du Vins eget website. Den koster 995 kroner.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register