Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 29/09/17

Sig hej til Niels - Københavns nyeste gourmetrestaurant på spritnyt hotel

  • En af Jeppe Foldagers retter. Foto: PR

    En af Jeppe Foldagers retter.

    Foto: PR
Køkkenchefen Jeppe Foldager er rykket ind i det luksuriøse Hotel Nobis.

Lige ved siden af Glyptoteket og Tivoli er det svenske luksushotel Nobis netop åbnet. Og et luksushotel skal selvfølgelig også have en gourmetrestaurant.

På Nobis hedder den Niels - opkaldt efter Niels Wilhelm Gade - den danske komponist, dirigent og organist, som nok er mest kendt for værket Elverskud. Den store bygning har nemlig tidligere huset Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Nu er musikere skiftet ud med en anden kunstner. Hernede regerer køkkenchefen Jeppe Foldager, sølvvinder ved Bocuse d'Or 2013 og senest køkkenchef på Alberto K.

Nobis' gourmetrestaurant hedder Niels - opkaldt efter Niels Wilhelm Gade den danske komponist, dirigent og organist, som nok er mest kendt for Elverskud.Køkkenchef er Jeppe Foldager, sølvvinder ved Bocuse d'Or 2013 og seneste Alberto K. Foto: Rasmus Kramer Schou

Har er velsmagens mester, og kører på Niels en stil, der favner både de klassiske franske teknikker og nyere nordisk køkken - og så kører stilen fra resten af hotellet videre hernede - det er afslappet luksus.

Billedserie: Se Københavns nye eksklusive hotel og restaurant

»Det betyder, man kan komme ind fra gaden i et par jeans og t-shirt og tage en ret eller to, men man kan også komme i tweedjakke og skarp butterfly og prøve den helt store gourmetaften - der er plads til alle typer gæster på Niels,« forklarer Jeppe Foldager.

Tilbuddet med at komme ind fra gaden gælder også for Niels' weekendbrunch, som de godt nok ikke selv vil kalde luksus, men lad os bare konstatere, at den er rigtig godt deroppeaf i kvalitet. Den kan fås til 595 kr., og ja, der er champagne involveret.

Resten af menukortet til aften starter omkring 145 kr. for en ret som kunne være hjortetatar (Jeppe Foldager har selv jagttegn, og man kan således være heldig at få noget, køkkenchefen selv har skudt) med syltede hvide Lammefjordsasparges, lidt sprødt med urter og aspargesmayo.

Her er også en ribeye fra Finland som i en 350 grams udgave kan fås til 495 kr.

En helaftensoplevelse kan købes for 845 kr. for fire retter inklusive snacks, appetizers, kaffe og petit fours.

Billedserie: Se Københavns nye eksklusive hotel og restaurant

Til af styre gulvet har Jeppe teamet op med Gin Isabel Kristensen, som blandt andet tidligere har haft samme funktion på Nimb, og således ved, hvordan hotelrestauranter giver gæster den maksimale oplevelse.

Foto: Rasmus Kramer Schou

Man kan både ankomme via hotellets hovedindgang, men Niels har også egen indgang fra gården, og indretningen er domineret af et midnatsblåt trægulv, god akustik, lyse træmøbler og så det lyseste læder, som også går igen i hele hotellet, og som med tiden vil få patina.

Billedserie: Se Københavns nye eksklusive hotel og restaurant

Her er også en lille bar, hvor alle er velkomne til at sippe et par cocktail.

Cocktailbaren i restaurant Niels. Foto: Rasmus Kramer Schou

Hvad: Restaurant Niels
Hvor: Hotel Nobis, Niels Brocks Gade 1, Vesterbro
Hvornår: Åbnede torsdag 28. september 2017

AOK Tjenester