Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 11/12/17

Sidste chance: Spis på disse 6 steder inden de lukker

  • Den Røde Cottage lukker og slukker. Foto: Niels Ahlmann Olesen

    Den Røde Cottage lukker og slukker.

    Foto: Niels Ahlmann Olesen
  • Stemning fra den smukke Umami på St.Kongensgade Foto: Ditte ValenteStemning fra den smukke Umami på St.Kongensgade Foto: Ditte Valente
  12  
Det er ved at være absolut sidste udkald, hvis du vil prøve nogle af de her ikoniske restauranter, der alle snart siger tak for denne gang.

De sidste par år er det væltet frem med den ene gode restaurant efter den anden i København. Selv restaurantmarkedet er ved at nå en form for mætning.

Det betyder naturligt nok, at der må lukkes hist og her. Så hvis du skulle have lyst til at sige pænt farvel for denne gang, så er overblikket over de nærmeste lukke-tider lige her:

Le Sommelier og Umami
Fredag 15. december er sidste udkald, hvis man vil opleve de to ikoniske steder Le Sommelier og Umami.

Le Sommelier åbnede i 1997, og blev med et fingerknips et gastronomisk fyrtårn i den forblæste og mennesketomme ende af Bredgade mod Kastellet og Esplanaden. Ved roret stod den lidenskabelige og folkekære køkkenchef Francis Cardenau, som med tyk fransk accent charmerede sig ind i byens maver med råstegt hummer tilsat udblødte oksehaler og cassoulet.

Læs også: To af Københavns ikoniske kendis-restauranter lukker

Da Umami åbnede i 2005, var det næsten til trompetfanfare. Hér var en restaurant, der gav de andre baghjul, både indretningsmæssigt og på kendisfaktoren. Kronprins Frederik var blandt stamgæsterne, og da Casper Christensen i komedieserien »Klovn« skulle finde et troværdigt nok sted at bilde folk ind, at Jarlen døde, blev Umami også valgt.

Begge steder er ejet af  Copenhagen Concepts, som har valgt at sige tak for i aften for at koncentrere sig om deres MASH-eventyr.

Hvad: Le Sommelier og Umami
Hvor: Le Sommelier, Bredgade 63-65 og Umami, Store Kongensgade 59
Hvornår: Sidste dag fredag 15. december


Alchemist
Lars Seier er blevet hovedaktionær i Alchemist, og det betyder ændringer. Store ændringer. Så Alchemists sidste dag i sin nyværende form er fredag 22. december. Herefter går Alchemist og køkkenchef Rasmus Munk i dvale, rygtet siger til gengæld, at de kommer ikke bare stærkere tilbage, men mere noget i retning af - slap af og saml lige din kæbe op fra gulvet-udgave. Det sker engang i 2018.

Men altså, hvis du vil smage de 45 kreative retter, som man bliver præsenteret for i den lille restaurant med plads til blot 16 gæster - har du travlt. En del retter er allerede blevet nyklassikere, som foodies fra hele verden flyver ind for at prøve. F.eks. det spiselige askebæger eller retten med lammehjerne serveret i eget kranie.

Læs også: Restaurant Alchemist lukker i Århusgade

Hvad: Alchemist
Hvor: Århusgade 22
Hvornår: Sidste dag fredag 22. december


Cottagerne
Den Røde Cottage har i de sidste seks år haft en Michelin-stjerne, men 18. december er det slut, når køkkenchef Anita Klemensen lukker både Den Røde og Den Gule Cottage lidt nord for København.

Hvad: Den Røde Cottage
Hvor: Strandvejen 550, 2930 Klampenborg
Hvornår: Sidste dag 18. december


Bror
Samuel Nutter og Victor Wagman har begge været souschefer på verdens bedste restaurant, Noma. Men i marts 2013 var det tid til at stå på egne ben, og de åbnede derfor deres nye restaurant.

Læs også: Københavnsk Bib Gourmand-restaurant lukker

Navnet var Bror, beliggenheden i det absolutte centrum af København, mere præcist Skt. Peders Stræde 24A. Ordet 'bror' blev valgt, fordi det symboliserer omsorg, ærlighed og respekt. Det gik så godt, at de flere gange har fået tilddelt Michelin-stjernens lillebror - en Bib Gourmand.

Det er snart sidste chance, hvis man vil opleve gourmetudgaven af tyretestikler og andre sjove udskæringer, da Bror har meldt ud, at de lukker i starten af 2018.

Hvad: Bror
Hvor: Skt. Peders Stræde 24A
Hvornår: Lukker i starten af 2018


Copenhagen Street Food
Copenhagen Street Food på Papirøen er snart fortid. 22. december er sidste dag, hvor man kan mæske sig i street food og fylde ganen med aperol spritz i solen på kajkanten.

Copenhagen Street Food kommer dog til at gå ned med et brag, når der 16. december er kæmpe afslutningsfest, hvor alle er inviteret. Festen er tænkt som en takkefest og hyldest til alle gæster, stadeholdere, medarbejdere og samabejdspartnere.

Læs også: Copenhagen Street Food lukker med kæmpe fest og hemmeligt band

Copenhagen Street Food har eksisteret siden maj 2014 og byder i dag på 39 madboder og barer, og der er sidste åbningsdag 22. december.

Hvad: Copenhagen Street Food
Hvor: Copenhagen Street Food, Papirøen
Hvornår: Sidste åbningsdag 22. december