Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 07/08/14

Siciliansk Is

  • Foto: Else Bjørn Foto: Else Bjørn
I Skydebanegade kan du købe den skønneste is lavet præcis som Davids fætter Umberto laver den hjemme på Sicilien.

OBS: Om vinteren er isbaren lukket. Læs artiklen Is-biks bliver suppebar i vinter

- På Sicilien spiser man is morgen, middag og aften: En citron-granité (en slags sorbet med iskrystaller, red.), pistacie-is med en briochébolle til frokost, og om aftenen går man ud og får en is efter man har spist aftensmad, fortæller Michael Søndergaard. Sammen med sin dansk/sicilianske ven David Ciccia åbnede han i 2008 byens første sicilianske isbar i Skydebane på Vesterbro.

Når man har smagt Davids is med hvid chokolade eller sicilienske pistacienødder eller hans jordbær-granité, som smelter forførende på tungen, får man lyst til at emigrere til Sicilien og spise is tre dagen om gange, eller blot lægge vejen forbi Skydebanegade igen for at få sin is-sult stillet.

Her i lokalet laver David Ciccia is efter alle kunstens regler, som han har lært det hos på sin fætter Umbertos isbar i Marina di Caronia af ismesteren Tanino fra Messina og på isuniversitetet i Bologna.

Siciliansk is skulle efter sigende være de iselskende italieneres favorit, blandt andet fordi de sicilienske nødder som pistacier, pinjekerner, mandler og hasselnødder, der gror omkring vulkanen Etna, skulle være nogle af verdens bedste.

Isen serveres ikke i kugler, så du kan nå at smage mange slags i et bæger eller én vaffel, og du kan også købe is med hjem til fryseren, så du ikke behøver at cykle til Skydebane, når lysten islysten melder sig næste gang.

Den sicilienske isbar åbnede i juni 2008.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.