Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 14/03/16

Shawarma Grill House

  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
  12  
Gode shawarmaer af okse- og lammekød og landets første shawarmasted.

Mounzer brødrene er oprindeligt fra Beirut, og da de åbnede deres Shawarma Grill House på Strøget i 1980, var det ikke bare en nyhed i Danmark, men i hele Skandinavien, der hidtil ikke havde haft en restaurant af denne type før.

De gode brødre skulle have taget patent på kebaben, for det har siden vist sig at være en veritabel guldgruppe. Især når det festlige natteliv er slingrende på vej hjem med dans i fødderne og hul i maven.

Hos Shawarma Grill House er der plads til ca. 100 mennesker på de to etager, og ofte er der godt gang i butikken med medfølgende lange køer. Men på en eller anden magisk måde får det flinke personale altid ekspederet de fleste, inden man når at blive utålmodig.

Selve maden er ellers ventetiden værd, for Shawarma Grill Houses succes, og topplacering blandt shawarma-kendere er bygget på deres hjemmelavede og hemmeligholdte opskrifter, krydderier og marinader, der tydeligt viser, hvorfor det libanesiske køkken er så verdenskendt.

Shawarma Grill House har tiltrukket en lang række prominente gæster - lige fra Arnold Schwarzenegger til Anders Fogh Rasmussen.

Foto: PR

Bag om shawarmaen

Det var araberne, som indførte shawarmaerne i Danmark. Shawarma betyder "noget, der drejer rundt" på arabisk. Tyrkerne kalder dem for döner kebab (Döner betyder "noget, der drejer rundt", og kebab betyder "stegt kød".)

Shawarma er stegt på et horisontalt spyd, som roterer på en gasgrill, i stedet for det vandrette drejespyd, man har stegt dyr over bål på siden tidernes morgen. Det er typisk marineret okse- eller lammekød af inderlår eller flanken skåret i tynde skiver, men på de billigste shawarmasteder kan du se en masse af hakket oksekød og et bindemiddel kaldet bindex på spyddet. Marinaden kan f.eks. bestå af mynte, sød chili og eddike.

 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.