Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 30/09/16

September: Her er 10 nye restauranter du skal kende

  • Foto: PR Foto: PR
Det vælter frem med gode restauranter i København. Her er overblikket over de nyeste.

Husk du kan trykke på billederne og læse meget mere om hver restaurant.

District Tonkin Mikkel Bryggers Gade

Mikkel Bryggers Gade 2
1460 København K

District Tonkin Mikkel Bryggers Gade

Foto: PR

Hvis du er vild med Vietnams Bánh Mis, Bò Kho, Bún Nam Bo og Xiu Mais, så skal du styre ind til Mikkel Bryggers Gade. Her har favoritten District Tonkin nemlig åbnet en 200 kvm stor restaurant og butik.

I loftet er de karakteristiske vietnamesiske elledninger, så man føler man sidder ved et gadekøkken i travle Hanoi.

Menuen er baseret på autentiske opskrifter fra det østlige land, der som bekendt har været under fransk styre. Derfor går koriander, risnudler og vietnamesisk kaffe hånd i hånd med baguettes og café au lait. Og vi kan aldrig understrege det nok - deres báhn mi er grund nok i sig selv til at lægge vejen forbi.

Admiralgade 26

Admiralgade 26
1066 København K

Admiralgade 26

Foto: Thomas Lekfeldt

Ejerne af vinbaren Ved Stranden 10 har åbnet deres egen nabo - et heldagssted med morgenmad, frokost og aftensmad nydt i omgivelser, som var man hjemme i privaten.

Køkkenchefen hedder Jonas Hillgaard (tidl. Manfreds, Relæ og Geranium), og han trækker på de asiatiske og paneuropæiske tråde, når der bliver lavet både morgenmad, frokost og aftensmad i mellemprislejet.

Der er plads til det hele i menukortet herinde, som dagens ret, der kan spænde helt fra jordhøjde kebab til det helt store gourmetudtræk om aftenen - med masser af overraskende retter og sammensætninger, der på forunderlig vis matcher på tallerknen.

VeVe

Dampfærgevej 7
2100 København Ø

VeVe

...som er en moderne take på walfordsalaten. Selleri, valnødder, men her også med en chilisauce over samt is på siden. Asien møder USA - de laver op til verdenskøkken prædikatet. Foto: Rasmus Kramer Schou

VeVe står for vegetarisk verdenskøkken og serverer grøn gourmetmad i designlækre omgivelser på Østerbro - fra thai-Michelinmanden Henrik Ydes hånd. Køkkenstilen er vegetarisk, og altså inspireret af hele verden.

Måltidet er bygget op som gourmet-middage er som regel, en sart start, en opbyggelig, dybere midte og den søde slutning - men altså alt sammen uden ét eneste dyr har måtte lade livet, men til gengæld fuld gas på både præsentation og gastro-lir.

6 snacks, 6 retter og 6 petitfours fås til en flad plovmand. 500 kr. Og vil man have velkomstchampagne, cocktails, vinmenu og kaffe til på den helt store aften, får man lov til at slippe 995 kr.

108

Strandgade 108
1401 København K

108

Foto: Ikke oplyst

Noma har gået sin sejrsgang verden over, og i 2016 skete det så endelig - de åbnede en lillebror-restaurant. Den ligger et stenkast fra den oprindelige Noma, nemlig i Strandgade 108 - deraf navnet.

Stemningen er afslappet, men maden læner sig op af samme stil som storebror, dog helt uden de samme stramme regler - her kan blandt andet sagtens være yuzu, søde kartofler og kombo på a la carte menuen.

Priserne på de mindre retter starter ved 100 kr., større retter ligger omkring 135-180 kr. og desserter omkring 80 kr., og det er ofte kokkene selv, der præsenterer maden ved bordet.

Brønnum

August Bournonvilles Passage 1
1055 København K

Brønnum

I omkring 125 år drev familien Café Brønnum i stueetagen af Brønnums Hus klos op ad Det Kgl. Teater og Kongens Nytorv, som var meget besøgt af skuespillere, forfattere og andre kulturpersonligheder, inden stedet de seneste mange år er blevet brugt som billetudsalg af Det Kgl. Teater. Foto: Rasmus Kramer Schou

Hov, der sneg sig da lige en cocktailbar ind på listen over restauranter. Men Brønnum er simpelthen et 400 kvm drinks-nirvana i den helt gamle stil på Kongens Nytorv, og så har de faktisk et køkken, så de fortjener en plads på listen.

Cocktailbaren er åbnet af ejerne bag Ruby og Lidkoeb, stilen er overdådig, men elegant 1930-40'er stil med tunge karrygule velourgardiner fra gulv til loft og cocktailstilen er international, men med dansk tilpasning.

F.eks. er den irske kaffe blevet genopfundet og moderniseret, så den både kan gå til de nysgerrige, men samtidig ikke skræmmer de ældre fans af drikken væk. Et oplagt vandingshul inden en tur i balletten på Gamle Scene.

Ristorante L’Imperatore

Foto: PR

Olufsvej 2 på Østerbro er et lille stykke Italien i København. Her har de seneste mange år ligget forskellige italienske restauranter, og i september 2016 overtog Armando Di Raffaele og hustruen Denise Dalsgaard lokalerne og forvandlede navnet til Ristorante L’Imperatore.

Restauranten byder både på italiensk kaffe, frokost og middage, men her er ingen pizza.

Til gengæld har de fokus på italienske og især sicilianske specialiteter som fettuccine med vildsvin, risotto med blæksprutte i eget blæk, ravioli med trøfler, stort udvalg i fisk og skaldyr og et sortiment af kød fra lammekoteletter til oksemørbrad. Pastaen er hjemmelavet, brødet friskbagt og al frugt og grønt er økologisk.

Kompasset

Nyhavn 65
1051 København K

Kompasset

Foto: PR

150 meter sydvest for Mindeankeret og 50 meter sydøst for Skuespilhuset finder du restauranten Kompasset – opkaldt efter sin beliggenhed i Nyhavn 65, der tidligere har huset tre sejl, flag- og kompasmagere.

I Kompasset er missionen at skabe måltidsoplevelser med smørrebrød og øl i centrum. På kortet finder du 10 stykker smørrebrød parret med specialøl fra danske bryghuse.

Hvert stykke koster omkring 100 kr. og her bliver satset mere på kvalitet end kvantitet.

Curry Nation Blågårdsgade

Blågårdsgade 2A
2200 København N

Curry Nation Blågårdsgade

Foto: Camilla Stahlschmidt

Curry Nation i Blågårdsgade er første åbning i hvad der kommer til at ramme hele byen de næste par år. Her i deres første restaurant serverer de kendte favoritter fra både Indien, Vietnam, Thailand og Pakistan, og menuen er delt op i omkring 12 mindre deleretter til priser omkring 39-69 kr.

Det kunne være kyllingelår marineret med tandoorikrydderier og myntedip eller en vietnamesisk viet roll med rejer.

De større retter har selvfølgelig evigt populære butter chicken, som både er saftigt mør, men også den thailandske überfavorit panang er på kortet blandt meget andet som lamb korma eller ginger chicken - til priser på 99-109 kr., og alt på menuen er hjemmelavet fra bunden.

Herkules Pavillonen

Georg Brandes Plads 3
1307 København K

Herkules Pavillonen

Foto: Cecilie Helmersen

Herkules Pavillonen i Kongens Have har de seneste par hundrede år været skiftevis traktørsted og bolig for private lejere, men nu har nye ejere besluttet af gøre den til en særdeles tiltalende kulturcafe. For ud over mad og drikke kommer der i fremtiden forskellige teateropvisninger, koncerter, bogoplæsninger ect.

Herkules Pavillonens café tilbyder udeservering af moderne, rustik cafémad med base i årstidens danske råvarer til priser, der helt sikkert får en til at komme igen - særligt er smørrebrødet veludført - og stedet giver alle os københavnere et sted, vi kan lege, vi er i et idyllisk og smukt indrettet sommerhus et par timer.

Ditto Store Kongensgade

Store Kongensgade 44
1264 København K

Ditto Store Kongensgade

Foto: PR

På to år har Ditto slået sit uhøjtidelige koncept med gedigen nordisk mad af høj kvalitet fast i Hellerup under navnet DITTO Spiseri. Nu har folkene bag stedet overtaget Smags gamle lokaler i Store Kongensgade under navnet DITTO.

Konceptet er blevet udvidet med cocktails, der ligesom retterne bliver lavet fra bunden, men ellers er mad og service af samme høje standard som i Hellerup – med små delikate retter til omkring 120 kr., som gæsterne selv sammensætter, eller menuer af fem eller syv retter. Og man kan få en tilhørende cocktailmenu.

 

Det mener brugerne..

kulinary

Bismillah barokah, Lecithin Softgel Green World

 

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register