Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 22/02/17

Se listen: Her er alle Michelin-stjernerne for 2017

  • Foto: PR Foto: PR
Så faldt den franske dom. Se her hvilke danske restauranter, der blev belønnet.

De prestigefyldte Michelin-stjerner er netop blevet uddelt ved et stort pressemøde på Vasateatern i Stockholm. Der var fem nye stjerner til en række danske restauranter og en enkelt til Færøerne.

Denne gang var der fint stjernestøv til en række restauranter i provinsen. Her kunne aarhusianske Domestic, Ti trin ned fra Fredericia og Dragsholm Slot i Hørve høste sine første stjerner. Der var også plads til Koks fra Færøerne. Af københavnske restauranter var der en stjerne til 108.

Kommentar: Michelin spiller København alt for konservativt

En stor overraskelse var, at Henne Kirkeby Kro fik sin anden Michelin-stjerne.

Her kan du se den fulde liste over de danske restauranter, der er blevet hædret i »The Michelin Guide Nordic Countries 2017«.

TRE STJERNER
Geranium

TO STJERNER:

AOC

Henne Kirkeby Kro (NY)

EN STJERNE:

108 ( NY)

Domestic (Aarhus) (NY)

Ti Trin Ned (Fredericia) (NY)

Dragsholm Slot  (Hørve) (NY)

Koks (Færøerne) (NY)

Kong Hans Kælder

Frederiksminde

Marchal

Clou

Studio

Relæ

Den Røde Cottage

Kokkeriet

Era Ora

Formel B

Kiin Kiin

Søllerød Kro

Kadeau

Kadeau Bornholm

Restaurant Frederikshøj (Aarhus)

Gastromé (Aarhus)

Substans (Aarhus)

NB: Noma er blevet slettet fra listen, da de lukker ned og er ved at åbne i nye lokaler.


Sådan bedømmer Michelin
På Michelins egen hjemmeside har de skrevet følgende om deres vurdering:
'I Guide Michelin får maden (og kun maden) karakterer ved hjælp af stjerner. Vurdering af service, atmosfære og øvrige indtryk belønnes med korslagt bestik (1-5 bestik).

- Tre stjerner i Guide Michelin betyder, at en restaurant er "værd at rejse efter".
- To stjerner betyder, at restauranten er "en omvej værd".
- En stjerne betyder, at det er en "rigtig god restaurant i sin kategori".

Hvordan foregår bedømmelsen?
Stjernerne uddeles kun på basis af den mad, som serveres. Fem kriterier vejleder inspektørerne i deres bedømmelse:

1. Kvaliteten på råvarerne
2. "Håndværket" - dvs. smagen og tilberedningen
3. "Personligheden" - dvs. hvor godt det er lykkedes for kokken at finde sit eget udtryk
4. Noget for pengene
5. Kvalitet over tid - det skal være en lige fantastisk oplevelse, uanset hvornår man besøger restauranten.'

 

AOK Tjenester