Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 02/05/15

Schønnemann Restaurant

Schønnemann Restaurant

Hauser Plads 16
1127 København K

Åbningstider

Man-lør 11.30-17.00. Lukket søn- og helligdage

Kontakt

33 12 07 85
 

Diverse

AOK anbefaler

Køkkentype

Dansk - traditionelt

Smørrebrød

Måltider

Frokost

Atmosfære

Klassikere

 

 

 

  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: Ikke oplyst Foto:
  • Foto: PR Foto: PR
En rendyrket frokostrestaurant med højtbelagt smørrebrød og lune retter, husets berømte sildesalat og det store snapsekort. Restauranten har eksisteret siden 1877, og den er holdt i gammel stil med sand på gulvet.

Læs Svend Rasmussens anmeldelse af restauranten: Det er igen skønt hos Schønne.

Der bliver skålet livligt forretningsfolkene imellem henover den traditionelle smørrebrød med sildesalat og røget ål på Schønnemann, hvor man har serveret sild og snaps siden 1877.

Restauranten er en rendyrket frokostrestaurant, og det fremgår også af kortet, der udelukkende består af smørrebrød og lune retter. Maden er veltilberedt, portionerne store og prisen fair.

Indretningen er ikke nogen æstetisk, men en kulturhistorisk oplevelse med farvede vinduer, petroleumslamper og andet husmands-etnografika.

Har du ikke fået tarteletter med høns i asparges eller kalvelever, siden din mormor serverede det for dig, skal du gå på Schønnemanns, som har et stort udvalg i lune retter ved siden af det enorme frokostkort, som endda har et særligt tatar-kort. Og hvis det er godt nok til verdens bedste kok René Redzepi fra Noma, som indimellem er at finde ved bordene, er det vel også godt nok til dig.

En regnvejrsdag er perfekt til at gå ombord i snapsekortet, der byder på intet mindre end 110 forskellige slags snaps. Snapseglassene er store, og hos Schønnemann skænker man i flere størrelser. Således kan man blive spurgt, om man skal have en pinlig, en almindelig eller en fornuftig størrelse snaps. Er man mere til øl, kan man vælge mellem 19 forskellige slags.

På hyggelige Hauser Plads
Restauranten ligger fire trin ned fra Hauser Plads bag Kultorvet, som ligger midt på Købmagergade, der forbinder Nørreport med Amagertorv.

Indretningen med blyindfattede ruder, mørkt træværk og hvide duge på de mørke borde ser ud som den formentlig har gjort siden 1877, hvor stedet var tilholdssted for de bønder, der fra Husum og Brønshøj kom ind til byen for at sælge deres grøntsager.

Restauratørparret Juliette og Thomas Gaarn Rasmussen, som overtog restaurant Schønnemann på Hauser Plads i november 2015 fører således en af byens mest anerkendte videre. Schønneman har to gange fået tildelt prisen "Årets frokostrestaurant" af Den Danske Spiseguide i henholdsvis 2010 og 2013, ligesom Schønnemann også vandt vores egen Byens Bedste Frokost 2014.

I starten af 2015 åbnede Schønnemann Vinstue i forlængelse af restauranten. Her kan mætte smørrebrødsspisere og vinglade københavnere mødes til et godt glas. Udvalget er imponerende og servicen i top.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.