Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 20/06/11

Scarpetta II

  • Scarpetta åbnede i A-huset på Bryggen i juli 2011. På varme dage kan du spise i gårdhaven på den anden side af restauranten, som vender mod øst. Foto: Else BjørnScarpetta åbnede i A-huset på Bryggen i juli 2011. På varme dage kan du spise i gårdhaven på den anden side af restauranten, som vender mod øst. Foto:
  • Scarpetta på Bryggen har både tomands-borde, pladser ved langbord på barstole, båse med plads til flere og runde borde ud mod gårdhavens gulv-til-loft-vinduer.     Foto: Else BjørnScarpetta på Bryggen har både tomands-borde, pladser ved langbord på barstole, båse med plads til flere og runde borde ud mod gårdhavens gulv-til-loft-vinduer.     Foto:
  • I juli 2011 serverede Scarpetta er særlig menu under kampagnen Spis, bliv hjemme og bliv mæt, hvor en af retterne var denne delikate pasta med sommertrøfler. Foto: Else BjørnI juli 2011 serverede Scarpetta er særlig menu under kampagnen Spis, bliv hjemme og bliv mæt, hvor en af retterne var denne delikate pasta med sommertrøfler. Foto:
  • Udsigten fra fortovet foran A-huset, hvor Scarpetta og Cofocos Le Marche ligger. Foto: Else BjørnUdsigten fra fortovet foran A-huset, hvor Scarpetta og Cofocos Le Marche ligger. Foto:
Indretningen på Cofocos nye Scarpetta er mere 1960'er-agtig end sydlandsk shabby-chic. Maden er italiensk med et tvist, der ikke vælter budgettet.

Beboerne på den yderste del af Islands Brygge har længe sukket efter et spisested i deres ende af Bryggen. Det har de nu fået. Cofoco holdt i juni åbningsreception på en filial af sin mest populære restaurant, den italiensk-inspirerede Scarpetta, som åbnede i Rantzausgade på Nørrebro i 2009. Det er første gang, at Cofoco åbner en restaurant, som med navn og menukort er fuldstændig identisk med en af deres eksisterende restauranter. Og hvem ved - hvis det går godt, får Scarpetta måske mange flere små Scarpetta'er?

TIP: Læs også Urban-journalist Michael Charles Gaunts interview med Cofoco-ejer Torben Klitbo fra maj 2011 og hør, hvad han siger om kæde-restauranter.

OBS: Klik på tallene under fotoet for at se flere billeder fra restauranten

Forskel på husnumrene
Den nye Scarpetta ligger i stueetagen i A-huset på Islands Brygge 81 B. Lad dig ikke forvirre af, at husnumrene på højre side af Islands Brygge er meget lavere end på venstre side, hvor Scarpetta ligger.

Retro-skandinavisk stil
Modsat Scarpetta på Nørrebro har filialen i A-huset om sommeren også borde i gårdhaven, som vender mod øst. Indenfor kan du både sidde ved tomandsborde i klassiske danske designerstole, ved langbord på barstole, i båse med plads til flere og ved større runde borde ud med restaurantens gulv-til-loft-vinduer mod gårdhaven. Træ, enkel formgivning og grå borde skaber en enkel, lidt retro-agtig, skandinavisk stil. Bordene i gårdhaven medregnet har restauranten plads til 150 gæster.

Italiensk med et twist
En menu med fem små retter i forretsstørrelse koster 275 kroner. Du kan også bare nøjes med to eller tre retter (én bliver du bare mere sulten af) fra spisekortet, hvor retterne også er i forretsstørrelse:

  • Pizza med chilimarinerede scampi og taleggio - 70 kr.
  • Hvid pizza med blomkål, pecorino og syltet trøffel - 80 kr.
  • Cremet risotto med friske asparges - 85 kr.
  • Oksemørbrad med grillet aubergine, stegt polenta og kapersvinaigrette - 95 kr.

Vær opmærksom på at Cofocos restauranter indimellem ændrer menuen på grund af særlige kampagner, so du kan læse mere om på deres eget website.

Vin på glas og uden svovl
Udvalget af vine er ikke stort, men en stor del af vinene kan købes glasvis. Informationerne på vinkortet er sparsomme. Da vinkortet også tæller såkaldte naturlig vine, der ikke er tilsat svovl, som m an ellers bruger for at forhindre hvidvine i at oxydere og blive ravfarvede, er det en god ide at forhøre dig om, hvilke vine det gælder, da de kan være en meget anderledes oplevelse, som ikke falder ikke alles smag. Er du ikke til lun rødvin, skal du på en lun dag bede om at få flasken kølet.

Serverer ikke postevand
Postevand serverer Scarpetta ikke. Du betaler 20 kroner ad libitum for vand med eller uden bobler.

Spis tidligt eller sent
Cofocos succes er skåret over den læst, der hedder, at attraktive priser skal lokke gæsterne til, og mange gæster på én aften giver større omsætning. Derfor kan du ikke regne med, at du kan side og fise husleje af en hel aften, hvis du ankommer før klokken 20, for ofte vil bordet skulle være parat til nye gæster to en halv time senere.

Det kan være en fordel at spise sent, da du så slipper for at blive smidt ud, og tjenerne ofte er mere afslappet, fordi de ved, at den travleste del af aftenen er overstået. Omvendt kan du risikere at enkelte retter sidst på aftenen er udsolgt.

Nabo til eventhal og take away
Cofoco har også åbnet en event-hal ved siden af A-huset, som hedder Fabrikken og take awayen Le Marche side om side med Scarpetta.

Scarpetta på Bryggen åbnede i juli 2011.

Mere Cofoco på AOK
Læs også Else Bjørns portræt af Torben Klitbo fra 2010 - den nye generations restaurant-matador

Cofoco-imperiet

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.