Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 18/12/15

Salotto42

  • Den verdenskendte italienske bar Salotto42 er rykket til København og har åbnet et skønt miks af cocktailbar, tapasrestaurant, smykkeforretning, tøjforretning og barbersalon i Pilestræde.Læs mere om Salotto42 her. Foto: Ikke oplyst

    Den verdenskendte italienske bar Salotto42 er rykket til København og har åbnet et skønt miks af cocktailbar, tapasrestaurant, smykkeforretning, tøjforretning og barbersalon i Pilestræde.

    Læs mere om Salotto42 her.

    Foto:
Salotto42 er et skønt italiensk miks af cocktailbar, tapasrestaurant, smykkeforretning, tøjforretning og barbersalon.

Rom, 2004, i en smykkebutik tæt ved Pantheon. En filminstruktør gik ind til ejerne og sagde:

»Det her skal ikke være en smykkebutik, I skal lave det om til en form for dagligstue, hvor man kan komme ind og få lidt godt at spise og drikke«.

Således åbnede kort tid efter Salotto42. Salotto betyder stue og 42 er husnummeret. Siden er den romerske cocktail-, bog- og smykkebar vokset anseeligt i status. Det hjælper jo også at være helt i toppen af de lister, der hvert år kårer verdens bedste cocktailbarer. Siden udvidede de til også at være repræsenteret på den smukke ø Capri ud for Napoli.

Nu har de så også indtaget København.

Den verdenskendte italienske bar Salotto42 er rykket til København og har åbnet et skønt miks af cocktailbar, tapasrestaurant, smykkeforretning, tøjforretning og barbersalon i Pilestræde.Læs mere om Salotto42 her. Foto: Ikke oplyst

»Vi overvejede meget at kalde det Pilestræde52, men holdt os til modernavnet,« forklarer ejer Pierluigi Intini, som sammen med et stort italiensk hold har åbnet i Københavns smørhul.

De kæmpestore hjørnelokaler et smut fra Købmagergade har fået en overhaling af karat, og fremstår nu dekadente, ekstravagante og burlesque-ish - i ordenes bedste forstand.

Her er tårnhøjt til loftet, som er pakket ind i kæmpestore svungne lagner. Chesterfieldmøbler er blandet med øreklapstole, hatte og grønne planter i et herligt virvar, som ikke har set sin lige i København. En stilig rodebutik med masser af stemning.

Billedserie: Oplev den dekadente italienske cocktailhule Salotto42 her

Den oplyste cocktailbar er mest fremtrædende, og her bliver der shaket seriøst, så drinksene (110-130 kr.) fremstår som smagsoplevelser, der byder på mange forskelligartede og vekslende udtryk.

Kortet dækker både over klassikerne, som har fået et ordentlig twist, samt egne kreationer, der stiler efter at lægge sig i byens øverste lag med strålende præsentationer - fyldt med tørrede frugter, drys, og serveret i gamle thekander.

Den verdenskendte italienske bar Salotto42 er rykket til København og har åbnet et skønt miks af cocktailbar, tapasrestaurant, smykkeforretning, tøjforretning og barbersalon i Pilestræde.Læs mere om Salotto42 her. Foto: Rasmus Kramer Schou

Salotto42 er italiensk i sin kerne, og det danske serviceniveau er ikke helt krøbet ind under huden på dem endnu, men man skal bare tage det som en charmerende kulturkløft, hvis ikke lige der bliver sagt velkommen. Bare spørg personalet - som der er mange af - og så får man svar.

Køkkenet er ikke helt oppe i omdrejninger endnu - det sidste bliver installeret til januar - men de har da samlet en imponerende frokost bento-box fra hele verden, hvor man for 100 kr. får smagt omkring fire forskellige retter. Til aften kan man vælge imellem charcuteri og ost - eller blandingen.

Alle serveringers stil passer perfekt ind i Salotto42s ånd, her er masser af detaljer og krummelurer, og her kan både smuttes forbi til en kaffe, eller den helt store bytur - eller måske den oplagte fredagsbar.

Billedserie: Oplev den dekadente italienske cocktailhule Salotto42 her

En rundtur i de store lokaler viser hurtigt, at som en Pandoras æske, er her meget mere, end man lige tror.

I det ene hjørne af de mange kvadratmeter, Salotto42 rummer, ligger der nemlig også en lille eksklusiv butik, som sælger et fint udvalg af  italiensk mærker. Her kan du bl.a. købe tasker fra Marta Ray, Reptile's House og Alchimia, støvler fra Andiafora, Mattia Capezzani, solbriller fra Raro og parfume fra franske mærker som Olfactive Studio og Unum Rosa Nigra.

Men det stopper ikke her, for i det andet hjørne af Salotto42, har den hippe svenske frisørkæde Roy & Son smækket to retro-frisørstole op og indrettet en cool frisør- og barbersalon.

Hvis man bevæger sig endnu længere ind i lokalet, ender man i et færøsk strikunivers. Salotto42 indgår nemlig løbende samarbejder med pop up-shops, der lejer sig ind i det bagerste lokale, som har egen indgang fra Møntergade.

Det første samarbejde er med det færøerne firma Gudrun & Gudrun, der især er kendt for deres lækre håndstrikkede sweatere - som en vis Sarah Lund var med til at hype i 2006.

Alt i alt er Salotto42 et multi-koncept, der byder på sand italiensk stemning, højt til loftet, et virvar af mode, mad og gode drinks.

Hvad: Salotto42
Hvor: Pilestræde 52, København K

Se billederne fra Salotto42 her

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.