Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 15/10/07

Sakura

Sakura

Møntergade 22
1116 København K

Åbningstider

Man-lør 17.00-23.00. Køkkenet lukker 21.30

Kontakt

33 13 11 89
 
Brugerne mener
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Køkkentype

Japansk

Sushi

Atmosfære

Klassikere

Måltider

Middag

 

 

 

Sakura betyder "kirsebærblomst" på japansk, og den rare restaurant i Møntergade fremstår også som en lille fin minimalistisk blomst med lyse træpaneler, hvide vægge, lyse træborde og -stole og firkantede rispapirlamper.

Sakura betyder "kirsebærblomst" på japansk, og den rare restaurant i Møntergade fremstår også som en lille fin minimalistisk blomst med lyse træpaneler, hvide vægge, lyse træborde og -stole og firkantede rispapirlamper.

Kortet er en blanding af japansk og koreansk mad. Oprindelig var Sakura et af byens bedste steder at spise sushi, og oven i købet et af de få steder hvor man kunne sidde i baren og på mest optimal vis se de rå fisk blive skåret ud. Men af økonomiske årsager er sushien blevet reduceret, og tilberedes ude i køkkenet. Men kokken er den samme som før hen, og sushien (der fås som hovedret, men ikke efter frit valg på kortet) upåklagelig.

Sakura har en masse koreanske specialiteter på menuen f.eks. bulgogi - også kendt som koreansk barbecue, hvor marineret svinekød eller oksemørbrad marineres i soja, sesamolie eller hvidløg, før de grilles over trækul. Jungol, hvor nudler, svampe, blæksprutter og grønsager serveres i en gryde på på bordet eller specialiteten kimchi, som er gæret kål marineret i chili og hvidløg.

Ud over de koreanske retter er der stadig masser af japanske klassikere på kortet. F.eks. sukiyaki, som er Japans nationalret uden for Japan (hvor det er sushien). Alle kender navnet, men de færreste ved, at det er oksehøjreb og grøntsager, der først er stegt en anelse og derefter kogt i vand, soya, sukker og mirin. Mirin (eller sød sake) er et biprodukt fra fremstillingen af sake (risvin), der kun anvendes i mad. Til slut vendes retten i æg, og i disse inficerede tider understreger de på Sakura, at de udelukkende bruger pasteuriserede æg.

Eller yakitori - grillstegte kyllingestykker og grønsager på spyd, dybstegte panerede kæmperejer og gyoza (hakket svinekød og grønsager indbagt i tynd dej og dampstegt i olie).

 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Få Berlingske fre-, lør- og søndag i 3 måneder for 199 kr. pr. md. Samlet engangspris 597 kr. Abonnementet fortsætter til normalpris, indtil det opsiges.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: AOK.dk
Byliv | 08/04/14

Hvem skal nomineres til Byens Bedste 2014?

Årets kategorier ligger klar, men hvem fortjener en nominering? Giv dit bud, og vind fede præmier.

AOK Tjenester