Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 01/12/16

Rudo

  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
OBS: STEDET ER LUKKET Rudo er Christians Puglisis italienske spisested og vermouth-bar i samme bygning som Illum.

OBS: STEDET ER LUKKET

De har allerede Nørrebro i deres hule hånd. Michelin-restauranten Relæ og Manfreds startede eventyret for Christian Puglisi og Kim Rossen og fik med økologisk guldmærke en Michelinstjerne, siden åbnede de Bæst der laver eget charcuterie, ost og andre gode sager, mens bageriet/spisestedet Mirabelle sendte fantastisk brød ud af ovnen.

Næste stop er Indre By, nærmere betegnet Pilestræde 3, hvor de d. 3. december 2016 åbner Rudo. Den ligger i samme bygning som Illum og med nedgang til det ligeså nyåbnede Eataly.

Læs også: Kom med ind i Nordens første Eataly

Rudo er noget så usædvanligt, men samtidig hipt som et kombineret spisested og vermouth-bar. Ja, vermouth, ring bare efter mormor, der uden hun nok har opdaget det er blevet trendy. For den krydrede hedvin har de seneste par fået en renæssance, og bliver altså nu taget under kærlig behandling af Puglisi og Rossen.

Foto: PR

Stemningen i det top-lækre indrettede spisested er  løssluppen og har selvfølgelig taget højde for, at makkerparret allerede har succes med at producere eminente produkter fra bunden af.

Det kendte samspil mellem italiensk håndværkstradition og danske økologiske råvarer er fortsat i fokus, og egenproduktion af ost og charcuteri samt bagværk får naturligvis god plads på menukortet.

Læs også: Michelin-kok åbner 1000 kvm stort pizzabageri

”Rudo bliver sin egen, inspireret af de italienske elementer vi allerede leger med på Nørrebro, men i en anden bydel og dermed også til en del gæster, vi normalt ellers ikke får besøg af. Jeg synes Indre By savner det dér sted at gå hen, hvor man bare ved, at det hele er i orden – også med økologien. Med Rudo er ambitionen at skabe det sted og samtidigt udfordre os selv på en helt ny bane. Herinde går vi fra pjusket fuldskæg til skarptskåret overskæg, så og sige. Og jeg glæder mig helt vildt”, udtaler Puglisi.

Foto: PR

Den italienske Aperitivo-kultur er helt oplagt til både location og stedets indretning, og man vil kunne nyde gode oliven og kvalitetscharcuteri, mens man tester stedets store udvalg af Vermouth, eller en Spritz fra cocktailkortet udviklet af Hardeep Rehal, som Puglisi har headhuntet til formålet. Kvaliteten af cocktails og stedets atmosfære skal nok sikre en fest - både før og efter middagen.

»Vi er meget fokuseret på at skabe den her aperitivokultur, hvor man typisk får sig en lille drink og nogle snacks ved fyraftenstid. Det kommer til udtryk i indretningen, som vi har valgt skal være italiensk retro-Milano-Venedig agtig,« fortæller han til b.dk

Læs også: Relæ: "Vi har billigt bestik, genbrugstole - og en michelinstjerne"

»Vermouth er sådan noget, vores forældres generation syntes var fedt, og så blev det enormt kikset. Nu har det fået en revival. Der er kommet flere tidssvarende producenter, og der er en bevægelse inden for Vermouth, hvor det i højere grad handler om at skabe kvalitetsvin. Men det er stadig på babystadiet. Her håber jeg, at vi kan komme ind og skubbe til en udvikling.«

Til frokost og aften serveres en simpel menu og et fokuseret udvalg af a la carte-retter med kraftig skelen til et ukompliceret italiensk inspireret køkken, hvor fokus er på råvaren, og tilberedningen i top. Den italienske "bar"-fornemmelse vil også kunne nydes fra morgenstunden, hvor køkkenet lover morgenmad hele ugen og naturligvis en cappuccino ledsaget af en legendarisk croissant fra Mirabelle.

Foto: PR

»I det hele taget prøver vi at have lidt højere hat på her i Indre By end på Nørrebro. Både ved at give mulighed for at få trøfler i alle mulige sammenhænge og ved at servere kaviar, hvilket vi aldrig kunne drømme om at have på Nørrebro. Til gengæld har vi fundet en økologisk kaviar. Jeg synes, Indre By savner det der sted at gå hen, hvor man bare ved, at det hele er i orden – også med økologien.«

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

AOK Tjenester